Aluminium kantprofielen

Aluminium kantprofielen zijn erg veelzijdig. Ze zijn bedoeld om plaatmateriaal vast te zetten en af te werken. Kantprofielen worden gebruikt in combinatie met plaatprofielen. Wij kunnen aluminium profielen ook voor u nabewerken.

Lees meer

Aluminium kantprofiel 4mm

In 6 varianten - Vanaf € 11,86

Aluminium kantprofiel 8,5mm

In 6 varianten - Vanaf € 22,39

Toepassingen kantprofielen

Ze worden veel gebruikt om muren te maken, bijvoorbeeld in bedrijfsruimtes. Ook worden ze gebruikt om douche- en wc-hokjes te maken, bijvoorbeeld in het sanitairgebouw van campings of bij pretparken. Aan de zijkant gebruik je een kantprofiel of een plaateindprofiel, voor de kant dus. Hier schuif je platen in (glas, aluminium of kunststof bijvoorbeeld). Tussen verschillende platen gebruik je een plaatverbindingsprofiel en met een plaathoekprofiel ga je de hoek om. Ook worden kantprofielen gebruikt om reclameborden te bevestigen, bijvoorbeeld langs sportvelden. Door boven en onder een kantprofiel te monteren kunnen de borden moeiteloos erin geschoven worden en later weer vervangen. Let er op dat het plaatmateriaal maximaal evenveel millimeter is als het aantal millimeter van het profiel waar u het het in gaat schuiven.

Afwerkprofielen simpel te bewerken

Aluminium is gemakkelijk te bewerken. Met een boormachine kunt u gaten in de profielen maken, om met platkop schroeven strak afgewerkt de profielen te bevestigen. Met een simpele metaalzaag of ijzerzaag kunt u de profielen op maat zagen. Voor een superstrakke afwerking kunt u dit ook door ons laten doen door gebruik te maken van de zaagservice. De standaard lengtes van de afwerkprofielen zijn 1250mm, 2500mm en 5000mm.

Kwaliteit en tolerantie

De kwaliteit van onze aluminium profielen wordt gekenmerkt door de waarde EN AW-6060 T6. De tolerantie is EN 755-1/9.

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop