• Sinds 1974
  • Gratis verzending vanaf €250,-
  • Korting voor bedrijven
  • Levering in en

Aluminium waterslagen

Onze waterslagen zijn verkrijgbaar in een standaardlengte van 6000 mm. Heeft u een kleinere waterslag nodig, dan kunt u kijken bij de categorie gezette profielen (Z profiel). De waterslagen zijn voorzien van bevestigingsgaten (300 mm hart op hart 4,5x7). De standaard binnen- en buitenhoeken zijn verkrijgbaar in gelaste uitvoering. Onze waterslagen en bijbehorende onderdelen worden standaard in brute aluminium uitgeleverd. Daarnaast is het mogelijk om de onderdelen tegen meerprijs te verkrijgen in geanodiseerd aluminium of in elk gewenste RAL-kleur. Hiervoor kunt u een mail sturen naar info@aluparts.nl. Wij kunnen aluminium profielen ook voor u nabewerken.

Hellingshoeken

Aluminium waterslagen komen in 3 verschillende series: de 40-SL met een hellingshoek van 5 graden, de 30-SL met een hellingshoek van 10 graden en de 35-SL met een hellingshoek van 15 graden. Het getal vóór -SL slaat op de hoogte van het laagste verticale pootje. De 40-SL serie is het meest toepasbaar, deze past onder de meeste kozijnen. Doordat de hellingshoek het meest vlak is en het verticale pootje het langst, kan deze bijna overal. 

> Bekijk 40-SL 5 graden   > Bekijk 30-SL 10 graden   > Bekijk 35-SL 15 graden 

lees meer

Waterslag 40-SL 5°

Bekijk meer

Waterslag 30-SL 10°

Bekijk meer

Waterslag 35-SL 15°

Bekijk meer

Lekdorpels

Bekijk meer

Hulp nodig bij bestellen?

Neem contact op

Wat heeft u allemaal nodig voor een volledige waterslag?

De waterslag zelf heeft u uiteraard nodig voor elke waterslag. Dit is het aluminium profiel. De waterslagen hebben het typenummer 40-SL. Het aantal millimeter dat u nodig heeft, is de afstand die overbrugd moet worden van het kozijn tot de buitenzijde van het metselwerk.

Bij de waterslag heeft u twee kopschotten nodig zodat u beide uiteinden van het profiel aan de muur kunt bevestigen. Als u een diepe waterslag heeft, of als het intensief gebruikt wordt zoals op een basisschool, heeft u extra ondersteuning nodig in de vorm van ankers. De ankers kunnen kort of lang zijn, afhankelijk van hoe ze bevestigd gaan worden. Heeft u een heel breed kozijn waardoor u meerdere waterslagen naast elkaar gaat plaatsen, dan heeft u een koppelstuk nodig.

Ook bochten zijn mogelijk met aluminium waterslagen. Hiervoor is het van belang om te weten of het een bocht naar binnen of naar buiten is. Hier heeft u een ander koppelstuk voor nodig, genaamd gelaste binnenhoek of buitenhoek. Een andere oplossing kan zijn om een verstek koppelstuk te gebruiken. Hiervoor moet de waterslag wel in verstek gezaagd worden.

Antidreun bij aluminium waterslagen

Bij aluminium waterslagen kan het getik van regen gaan doordreunen, waardoor het binnen hoorbaar is. Dit kan voorkomen worden met anti-dreun folie. Dit verkopen wij per rol van 10 meter. We hebben verschillende rolbreedtes in ons assortiment:

Bekijk antidreun folie

Waarom een waterslag van aluminium?

Doorgaans is een waterslag samengesteld uit onderling verlijmde raamdorpelstenen. Ter vervanging of als alternatief heeft Aluparts waterslagen van aluminium in het assortiment. Aluminium waterslagen zijn gemakkelijker in onderhoud, goedkoper in aanschaf en geeft een strakke, moderne uitstraling aan uw gevel.

Wat is het verschil tussen een waterslag en een lekdorpel?

Een lekdorpel is een soort waterslag, namelijk een korte waterslag. Lekdorpels worden vaak toegepast bij een kozijn met een kleine negge. Een negge is de afstand van het kozijn tot de buitenzijde van het metselwerk. Ook bij een overgang tussen verschillende gevelmaterialen die niet op hetzelfde vlak liggen, wordt een lekdorpel gebruikt. Aangezien een lekdorpel enkel een smallere variant waterslag is, gebruiken wij in onze webshop overal de term waterslag.

© 2021 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop