Zonwering algemeen (17)

Voor allerlei types zonwering hebben we vervangende onderdelen in ons assortiment: knikarmschermen, markiezen, rolluiken, (rits)screens en uitvalschermen. Ook hebben we een heel scala aan proppen, lagers, buizen en doekpezen. Door een enkel onderdeel te vervangen kan uw zonwering ineens weer jaren mee, voor een fractie van de kosten van een nieuwe. Ook voor onderhoud hebben we allerlei producten in ons assortiment, zodat uw zonwering in goede staat blijft.

Kijk ook bij de categorieën zonweringsonderdelen voor handbedieningen en zonweringsonderdelen voor elektrische bediening.

Advies: Veel voorkomende problemen met zonwering

> Lees verder over zonwering algemeenZonwering algemeen

Zonweringsonderdelen

In deze categorie vindt u alle onderdelen die niet bij de zonweringsonderdelen voor handbedieningen horen en niet bij de elektrische bediening van zonwering. Weet u niet precies wat er mis is met uw zonwering? Kijk dan bij Veel voorkomende problemen met zonwering.

Knikarmscherm onderdelen

Voor knikarmschermen hebben we montagesteunen en muursteunen in ons assortiment. Een montagesteun kunt u gebruiken als u een knikarmscherm (terrasscherm) hebt overgenomen waar geen montagesteun bij zat, of als die kapot is gegaan. Een muursteun gebruikt u als u een terrasscherm wilt ophangen op een plek die eigenlijk niet sterk genoeg is (zwakke muur of direct onder het dak).

> Bekijk alle knikarmscherm onderdelen

Markies onderdelen

We hebben een breed assortiment aan markies onderdelen, zoals: markieskatrollen, beugels, scharnierpoten, markieskoord, koordkikkers en meer. Zo kunt u uw markies weer opknappen als bijvoorbeeld het koord geknapt is of het katrol niet meer werkt.

> Bekijk alle markies onderdelen

Rolluik onderdelen

Het komt regelmatig voor dat de dopjes van een rolluik eruit vallen. Het is goed om dit snel te vervangen zodat er geen regenwater op de schroeven komt, wat voor corrosie en slijtage kan zorgen. Ook allerlei andere onderdelen hebben we in het assortiment, bijvoorbeeld: afsluitdoppen, aanslagstoppen, inlooptrechters, arreteerkapjes, ophangveren, lagerproppen en bandschijven.

> Bekijk alle rolluik onderdelen

(Rits)screenonderdelen

Grotendeels hebben screens en ritsscreens dezelfde onderdelen, waardoor dit alles in dezelfde categorie staat. Denk aan achterkappen, onderkappen, afdekdopjes, zijgeleiderproppen, bevestigingsblokjes en -plaatjes en kapsteunen.

> Bekijk alle screen onderdelen

Uitvalscherm onderdelen

Ook voor een uitvalscherm hebben we allerlei vervangende onderdelen: voorlijst, uitvalscherm units, eindkapjes, kopstukken, topstukken, muursteunen, muurprofielen en uitvalprofielen. Sommige onderdelen van uitvalschermen zijn slijtagegevoelig na jaren van gebruik, maar ook door stormschade zijn soms vervangende onderdelen nodig.

> Bekijk alle uitvalscherm onderdelen

Proppen en lagers

In zonneschermen worden allerlei proppen en lagers gebruikt. Doorgaans wordt precies dezelfde prop of lager weer gezocht ter vervanging, daarvoor zijn er duidelijke maatvoeringsfoto's zodat u na kunt meten of het dezelfde prop of lager is. Ook vindt u hier koord/bandschijven, lagerpennen, opvulringen en een kunststof revet.

> Bekijk alle proppen en lagers

Buizen en doekpezen

Bij zonwering worden allerlei buizen en doekpezen gebruikt. Vaak is dit een bovenbuis waar bijvoorbeeld het doek of het rolluikpantser om opdraait en afdraait. We hebben dan ook ronde buizen (voor knikarmscherm, uitvalscherm en screens) en 8-kantige buizen (voor rolluiken) in ons assortiment. Ook staat hier het doekklemblokje tussen om te voorkomen dat een doek kan schuiven in de buis of lijst.

> Bekijk alle buizen en doekpezen

Onderhoud, reparatie en montage

Hier vindt u alle producten die u nodig kunt hebben voor de montage, het onderhoud of voor reparaties aan uw zonwering. Denk bijvoorbeeld aan speciale reinigers, lakstiften, montagelijm, chemisch anker en Tear-Aid om gaten in zonweringsdoek te repareren.

> Bekijk alle producten voor onderhoud, reparatie en montage

Andere vragen over uw zonwering?

Heeft u vragen over uw zonwering of komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!