Deur, Raam en Kozijn

Bij Aluparts hebben we een ruim assortiment van vervangende onderdelen en beslag voor uw aluminium en kunststof deuren, ramen en kozijnen. Ook vindt u hier schuifpui onderdelen en hor onderdelen. Als u twijfelt welk onderdeel u nodig heeft, adviseren wij u het oude onderdeel op te meten. Bestel een product met dezelfde afmetingen, of identiek hetzelfde product. Soms staat ook een typenummer op het onderdeel.

lees meer

Horren en hor onderdelen

Bekijk meer

Deurbeslag

Bekijk meer

Raambeslag

Bekijk meer

Kozijn onderdelen

Bekijk meer

Schuifpui onderdelen

Bekijk meer

Advies nodig of vragen?

Neem contact op

Horren en hor onderdelen

Met een hor houdt u insecten buiten, zodat u op warme zomerdagen de deuren en ramen lekker kunt open zetten. Wij hebben zowel voorzethor zelfbouwsets als vervangende onderdelen voor uw raamhorren en plissé hordeuren. Aluminium horprofielen zijn speciale systeemprofielen waarmee u het geraamte van de raamhorren maakt. Deze kunt u met hoekstukken en verbindingsstukken in elkaar zetten. 

Deurbeslag

Uw kunststof of aluminium deuren kunnen allerlei vervangende onderdelen nodig hebben, genaamd deurbeslag. Zoals deurdrangers, sloten, klinken, kantschuiven of scharnieren. Ook kunt u op zoek zijn naar een nieuw onderdeel zoals een deurvastzetter of een windhaak, zodat uw deur open blijft.

Deurdrangers

Bij bedrijven, scholen en appartementencomplexen worden vaak deurdrangers gebruikt, zodat deuren automatisch dichtgaan. Dit scheelt veel tocht en kou. Een ander voordeel is dat de deur trager dichtgaat, zodat u ook zonder problemen met volle handen door de deur kunt gaan. Het is afhankelijk van het gewicht van de deur welke deurdranger u nodig heeft. We hebben zowel vervangende onderdelen voor uw huidige deurdranger, als complete sets. 

Sloten en slotplaatjes

Als uw slot stuk is of u een ander type slot nodig heeft, dan is het zeer belangrijk dat u de maten van uw huidige slot opneemt. U heeft namelijk precies dezelfde afmetingen weer nodig. Let ook op de doornmaat. Ook is het belangrijk te letten op of het slot alleen een dagschoot heeft (zoals een binnendeur) of ook een nachtschoot (waarmee u de deur op slot kunt draaien).

Deurvastzetters

Deurvastzetters worden vaak gebruikt om deuren open te laten staan. Er zijn verschillende soorten deurvastzetters. De telescoopvastzetter bedient u met uw voeten, door de rubberen voet op de grond te drukken. Een deurvastzetter met haak en stootbuffer bevestigt u aan de muur of een paaltje. Hier wordt vaak voor gekozen als er een losse ondergrond buiten de deur ligt of de deur veel hoger zit dan de grond. De klassieke deurvastzetter die ook veel in woonhuizen gebruikt worden, is de windhaak. Dit zit vaak aan tuindeuren, balkondeuren en schuurdeuren, zodat de deur niet dichtwaait.

Kantschuiven en espagnoletsluitingen

Kantschuiven en espagnoletsluitingen worden vaak in dubbele deuren toegepast, zoals in winkelpanden. Hiermee kunt u de ene deur vastzetten en de andere open laten gaan. Dan heeft u meer controle op de hoeveelheid kou of warmte die binnenkomt en kunt u de doorloop van mensen beter beïnvloeden. Als de kantschuif of espagnoletsluiting van uw huidige deur kapot is gegaan, adviseren wij hetzelfde model weer te bestellen, zodat u zeker weet dat het past.

Deurkrukken en -duwers

Deurkrukken en deurduwers zijn de meest bekende vorm van deurbeslag. Ze helpen u deuren te openen en te sluiten. Belangrijk is om te letten dat een buitendeel aan de buitenkant van een deur komt en een binnendeel aan de binnenkant. Via het buitendeel kunt u namelijk niet bij het bevestigingsmateriaal. Dit verhoogt de inbraakwerende werking van uw deuren. 

Cilinderplaatjes

Cilinderplaatjes zitten tegen het zichtbare deel van de deur aan, waar u de sleutel in doet. Cilinderplaatjes zorgen voor een nette afwerking. 

Deurscharnieren

Wij hebben deurscharnieren voor kunststof en aluminium deuren. Het is afhankelijk van het gewicht van de deur hoeveel scharnieren u nodig heeft en of u een 2-delig of 3-delig scharnier nodig heeft. 

Raambeslag

Wij hebben allerlei vervangende onderdelen voor uw draai-kiep ramen. De meeste onderdelen zijn zowel bruikbaar bij draairamen, kiepramen als draai-kiepramen. Ook hebben we raamuitzetters en raamvastzetters. Daarnaast hebben de draaikrukken en draai-kiepkrukken.

> Bekijk raambeslag

Kozijn onderdelen

Kozijnen zijn een raamwerk waarin een raam, deur of bijvoorbeeld schuifpui geplaatst kan worden. Wij hebben onderdelen voor zowel kunststof als aluminium kozijnen

Beglazingsrubbers

Na verloop van tijd kunnen beglazingsrubbers aan vervanging toe zijn. Bijvoorbeeld omdat ze verstaft zijn (zo erg verweerd dat het hard en breekbaar wordt) of ze kunnen eruit zijn gevallen. Afhankelijk van het raam en kozijn heeft u dan een model rubber nodig. Glasrubbers beschermen uw ruiten en brengen extra isolatie toe. 

Wind-water afdekkapjes

Deze kapjes worden of de gaatjes in kozijnen geplaatst waar water uit loopt. De wind-water afdekkapjes beschermen uw kozijn tegen regen en een fluitend geluid van wind dat in het gaatje blaast. 

Reiniging en onderhoud

Voor het onderhoud van uw kozijnen kunt u beter niet een allesreiniger gebruiken, maar speciale reinigers en wax. Deze krijgen de kozijnen goed schoon en verlengen de levensduur. 

Schuifpui onderdelen

Een schuifpui heeft veel bewegende delen die kunnen slijten. Daardoor kan het voorkomen dat u onderdelen moet vervangen. Dit zijn bijvoorbeeld de grepen en klinken, loopwielen, de sloten of buffers.

© 2021 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop