Deur, Raam en Kozijn

Bij Aluparts hebben we een ruim assortiment van vervangende onderdelen en beslag voor uw aluminium en kunststof deuren, ramen en kozijnen. Ook vindt u hier schuifpui onderdelen en hor onderdelen. Als u twijfelt welk onderdeel u nodig heeft, adviseren wij u het oude onderdeel op te meten. Bestel een product met dezelfde afmetingen, of identiek hetzelfde product. Soms staat ook een typenummer op het onderdeel.

Lees meer

Horren en hor onderdelen

Bekijk meer

Deurbeslag

Bekijk meer

Raambeslag

Bekijk meer

Kozijn onderdelen

Bekijk meer

Schuifpui onderdelen

Bekijk meer

Advies nodig of vragen?

Neem contact op

Horren en hor onderdelen

Met een hor houdt u insecten buiten, zodat u op warme zomerdagen de deuren en ramen lekker kunt open zetten. Wij hebben zowel plissé hordeuren op maat, voorzethor zelfbouwsets als vervangende onderdelen voor uw raamhorren en plissé hordeuren. Aluminium horprofielen zijn speciale systeemprofielen waarmee u het geraamte van de raamhorren maakt. Deze kunt u met hoekstukken en verbindingsstukken in elkaar zetten. 

Horren en hor onderdelen

Deurbeslag

Uw kunststof of aluminium deuren kunnen allerlei vervangende onderdelen nodig hebben, genaamd deurbeslag. Zoals deurdrangers, sloten, klinken, kantschuiven of scharnieren. Ook kunt u op zoek zijn naar een nieuw onderdeel zoals een deurvastzetter of een windhaak, zodat uw deur open blijft.

Deurbeslag

Raambeslag

Wij hebben allerlei vervangende onderdelen voor uw draai-kiep ramen. De meeste onderdelen zijn zowel bruikbaar bij draairamen, kiepramen als draai-kiepramen. Ook hebben we raamuitzetters en raamvastzetters. Daarnaast hebben de draaikrukken en draai-kiepkrukken.

Raambeslag

Kozijn onderdelen

Kozijnen zijn een raamwerk waarin een raam, deur of bijvoorbeeld schuifpui geplaatst kan worden. Wij hebben onderdelen voor zowel kunststof als aluminium kozijnen

Kozijn onderdelen

Beglazingsrubbers

Na verloop van tijd kunnen beglazingsrubbers aan vervanging toe zijn. Bijvoorbeeld omdat ze verstaft zijn (zo erg verweerd dat het hard en breekbaar wordt) of ze kunnen eruit zijn gevallen. Afhankelijk van het raam en kozijn heeft u dan een model rubber nodig. Glasrubbers beschermen uw ruiten en brengen extra isolatie toe. 

Beglazingsrubbers

Wind-water afdekkapjes

Deze kapjes worden of de gaatjes in kozijnen geplaatst waar water uit loopt. De wind-water afdekkapjes beschermen uw kozijn tegen regen en een fluitend geluid van wind dat in het gaatje blaast. 

Wind-water afdekkapjes

Reiniging en onderhoud

Voor het onderhoud van uw kozijnen kunt u beter niet een allesreiniger gebruiken, maar speciale reinigers en wax. Deze krijgen de kozijnen goed schoon en verlengen de levensduur. 

Reiniging en onderhoud

Schuifpui onderdelen

Een schuifpui heeft veel bewegende delen die kunnen slijten. Daardoor kan het voorkomen dat u onderdelen moet vervangen. Dit zijn bijvoorbeeld de grepen en klinken, loopwielen, de sloten of buffers.

Schuifpui onderdelen

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop