Deurbeslag

Op zoek naar nieuwe deuronderdelen, of is het tijd deze te vervangen? Aluparts heeft een ruim assortiment deurbeslag voor aluminium en kunststof deuren. Van deurklinken en deurkrukken tot scharnieren en cilinderplaatjes. Behalve externe deur onderdelen kunt u bij ons ook interne onderdelen zoals espagnoletten bestellen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten onderdelen die we verkopen. Heeft u vragen over onze deuronderdelen of hulp nodig bij bestellen? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer

Deurkrukken en -duwers

Bekijk meer

Deurvastzetters

Bekijk meer

Deurdrangers

Bekijk meer

Sloten en slotplaatjes

Bekijk meer

Scharnieren

Bekijk meer

Kantschuiven en espagnoletsluitingen

Bekijk meer

Cilinderplaatjes

Bekijk meer

Advies nodig of vragen?

Neem contact op

Veel voorkomende klachten bij deuren

Bepaalde klachten kunnen gemakkelijk worden opgelost door deurbeslag te vervangen:

  • als de deur slecht sluit
  • als een onderdeel loslaat
  • als het slot niet meer werkt
  • als de deur klemt

Dubbele deuren en bedrijfsdeuren

Als dubbele deuren niet meer los van elkaar open kunnen of vastgezet kunnen worden ondervinden uw klanten daar hinder van. Of u nu een winkel of bijvoorbeeld een showroom heeft, de deur is de eerste indruk die uw klant van uw zaak krijgt als ze binnenkomen.

Zelf deur onderdelen vervangen

Door zelf het deurbeslag te vervangen kunt u veel geld besparen. Nieuwe deuren zijn duur, terwijl vaak maar een klein onderdeeltje kapot is. Ook kunt u de uitstraling van een deur verfraaien door andere krukken of duwers te plaatsen.

Deurdrangers

Bij bedrijven, scholen en appartementencomplexen worden vaak deurdrangers gebruikt, zodat deuren automatisch dichtgaan. Dit scheelt veel tocht en kou. Een ander voordeel is dat de deur trager dichtgaat, zodat u ook zonder problemen met volle handen door de deur kunt gaan. Het is afhankelijk van het gewicht van de deur welke deurdranger u nodig heeft. We hebben zowel vervangende onderdelen voor uw huidige deurdranger, als complete sets. 

Deurdrangers

Sloten en slotplaatjes

Als uw slot stuk is of u een ander type slot nodig heeft, dan is het zeer belangrijk dat u de maten van uw huidige slot opneemt. U heeft namelijk precies dezelfde afmetingen weer nodig. Let ook op de doornmaat. Ook is het belangrijk te letten op of het slot alleen een dagschoot heeft (zoals een binnendeur) of ook een nachtschoot (waarmee u de deur op slot kunt draaien).

Sloten en slotplaatjes

Deurvastzetters

Deurvastzetters worden vaak gebruikt om deuren open te laten staan. Er zijn verschillende soorten deurvastzetters. De telescoopvastzetter bedient u met uw voeten, door de rubberen voet op de grond te drukken. Een deurvastzetter met haak en stootbuffer bevestigt u aan de muur of een paaltje. Hier wordt vaak voor gekozen als er een losse ondergrond buiten de deur ligt of de deur veel hoger zit dan de grond. De klassieke deurvastzetter die ook veel in woonhuizen gebruikt worden, is de windhaak. Dit zit vaak aan tuindeuren, balkondeuren en schuurdeuren, zodat de deur niet dichtwaait.

Deurvastzetters

Kantschuiven en espagnoletsluitingen

Kantschuiven en espagnoletsluitingen worden vaak in dubbele deuren toegepast, zoals in winkelpanden. Hiermee kunt u de ene deur vastzetten en de andere open laten gaan. Dan heeft u meer controle op de hoeveelheid kou of warmte die binnenkomt en kunt u de doorloop van mensen beter beïnvloeden. Als de kantschuif of espagnoletsluiting van uw huidige deur kapot is gegaan, adviseren wij hetzelfde model weer te bestellen, zodat u zeker weet dat het past.

Kantschuiven en espagnoletsluitingen

Deurkrukken en -duwers

Deurkrukken en deurduwers zijn de meest bekende vorm van deurbeslag. Ze helpen u deuren te openen en te sluiten. Belangrijk is om te letten dat een buitendeel aan de buitenkant van een deur komt en een binnendeel aan de binnenkant. Via het buitendeel kunt u namelijk niet bij het bevestigingsmateriaal. Dit verhoogt de inbraakwerende werking van uw deuren. 

Deurkrukken en -duwers

Cilinderplaatjes

Cilinderplaatjes zitten tegen het zichtbare deel van de deur aan, waar u de sleutel in doet. Cilinderplaatjes zorgen voor een nette afwerking. 

Cilinderplaatjes

Deurscharnieren

Wij hebben deurscharnieren voor kunststof en aluminium deuren. Het is afhankelijk van het gewicht van de deur hoeveel scharnieren u nodig heeft en of u een 2-delig of 3-delig scharnier nodig heeft. 

Deurscharnieren

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop