Raamhor zelfbouwsets

Complete zelfbouwset voor het maken van voorzethorren met wervels of scharnieren. Deze sets zijn compleet zodat u zelf thuis zo aan de slag kunt met het maken van uw horretjes. Een hor wordt ook wel eens een vliegengordijn genoemd en weert ook muggen. Deze zelfbouwsets kunnen op houten, kunststof en aluminium kozijnen. Als u de voorzethor op de dag (op het kozijn) wilt plaatsen heeft u raamhor set 19mm nodig en als u de voorzethor in de dag (in het kozijn) wilt plaatsen heeft u raamhor set 30mm nodig. Nu bij raamhor zelfbouwsets een gratis kunststof peesroller t.w.v. €2,98!

Lees meer

Raamhor set 19 mm (op-de-dag)

In 15 varianten - Vanaf € 9,03

Raamhor set 30 mm (in-de-dag)

In 12 varianten - Vanaf € 10,53

Zelf raamhor maken

Bent u alle muggen, vliegen en wespen in huis zat? Bouw zelf een raamhor op maat met onze handige zelfbouwsets. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Stel eenvoudig uw eigen set samen met alles wat u nodig heeft om een raamhor te maken: horprofielen, horrengaas, pees, hoekstukken en bevestigingsmateriaal. We kunnen het zelfs voor u op maat zagen! U hoeft het alleen nog zelf te monteren.  

Welk type raamhor heeft u nodig?

Als u een naar binnen draaiend kiepraam, draairaam of draai-/kiepraam heeft, is een inzethor verreweg de meest gebruiksvriendelijke oplossing. Bij naar buiten draaiende ramen heeft u de keuze uit een voorzethor met wervels of een voorzethor met scharnieren. Een hor met scharnieren is eenvoudiger als u het raam regelmatig open en dicht doet. Dan hoeft u slechts 1 wervel te draaien om de hor open te doen. Wel heeft u dan de ruimte nodig om de hor naar binnen open te zwaaien. Heeft u dit niet, dan is een voorzethor de beste keuze.

Raamhor met een raamvastzetter

Ook als u een raam heeft met een raamvastzetter die uitsteekt, heeft u nog een mogelijkheid voor een raamhor. U dient dan de raamvastzetter te vervangen door een telescoopuitzetter. Deze blijft haaks in het kozijn en steekt dus niet uit. Hier past een voorzethor met wervels of een raamhor met scharnieren voor.

Raamhor met scharnier

Een raamhor met scharnieren is een voorzethor, die u met scharnieren aan de ene kant vast maakt aan het kozijn, en met een wartel aan de andere kant. Als u het raam open of dicht wilt doen, heeft u dus wel de ruimte nodig om de hor open te zwaaien.

Voorzet raamhor met wervels

Deze voorzethor bevestigt u enkel met wervels aan het kozijn. Zoals de naam al doet vermoeden, plaatst u de hor vóór het raamkozijn. Deze hor kan bijna altijd als u een naar buiten draaiend raam heeft. Als u een raamvastzetter heeft die uitsteekt, dient u deze wel eerst te vervangen door een telescoopuitzetter.

Verschillende kleuren raamhorren

Wij bieden onze raamhorren in verschillende RAL-kleuren aan, zodat het altijd bij uw kozijnen past.

Niet gevonden wat u zoekt?

Bent u op zoek naar een andere raamhor, neem dan contact met ons op. Ons assortiment is breder dan we op de webshop kunnen tonen. We hebben ook plissé hordeur onderdelen en voorzet-raamhor onderdelen.

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop