Buisaanpassingen

Met buisaanpassingen plaatst u de buismotor in de bovenbuis. Tevens helpt het de buismotor het aantal omwentelingen te tellen, waardoor de motor afgesteld kan worden. Hier vindt u de veelgestelde vragen over buisaanpassingen.

Een buisaanpassing heeft u nodig om de bovenbuis te verbinden met de buismotor en voor het correct afstellen van uw zonwering. Een andere benaming voor buisaanpassing is adaptieset. Een buisaanpassing bestaat uit een adapter en een meenemer. De meenemer verbindt de buis met de buismotor waardoor de buis meedraait. De adapterring gebruikt de buismotor om het aantal rondes te tellen voor de afstelling. U heeft altijd zowel de adapter als de meenemer nodig. Uiteraard wilt u zeker weten dat u de juiste buisaanpassing bestelt. De volgende punten helpen hiermee. 

Wat voor een type motor heb ik uitgezocht?

Welk merk buismotor gebruikt u of gaat u gebruiken? Wat is de diameter van de buismotor en welke serie? Bij ons assortiment aan buisaanpassingen staat duidelijk aangegeven voor welk merk buismotor ze geschikt zijn.

Wat is de vorm en diameter van mijn bovenbuis?

Voor zowel het bestellen van een buismotor als een buisaanpassing is het van belang om te weten wat voor een soort bovenbuis u heeft. Rolluiken hebben 8-kantige bovenbuizen en zonweringen hebben ronde bovenbuizen. Voor beide soorten bovenbuizen zijn andere buisaanpassingen nodig. De buitenmaat van de bovenbuis is van groot belang. Daarnaast zijn er bovenbuizen met één of meerdere peesgleuven. Ook hier dient rekening mee gehouden te worden met de aanschaf van een buisaanpassing.

Voorbeeld

U bestelt de 40Nm Silverline Classic motor. Deze motor is van het merk Silverline en heeft een diameter van 45mm. In de productomschrijving staat dat u een bovenbuis met een diameter van 63mm nodig heeft. Dit is een ronde buis. Dan heeft u dus de Silverline adaptieset voor buis 63 nodig. 

Eenvoudig meebestellen

Op de pagina van de buismotor staan de adaptiesets die op die motor passen. U hoeft alleen nog de bovenbuis te selecteren waar de adaptieset in gaat. Zo weet u zeker dat u de juiste adaptieset bestelt. 

Bekijk alle buismotoren

Komt u er niet uit of twijfelt u? Neem dan contact op met onze klantenservice.

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop