Terrasoverkappingen op maat

Alle veelgestelde vragen over terrasoverkappingen op maat

Dakplaten voor uw aluminium terrasoverkapping zijn leverbaar in twee soorten polycarbonaat (kunststof). U kunt kiezen uit een polycarbonaat dakplaat helder of polycarbonaat dakplaat opaal voor uw terrasoverkapping. 

De voordelen van polycarbonaat

Polycarbonaat is een kunststof met veel voordelen. De dakplaten zijn licht van gewicht, sterk en slagvast. Polycarbonaat wordt gecombineerd met brand dovend materiaal zoals thermoplast. Doordat polycarbonaat licht van gewicht is, is het eenvoudiger om te plaatsen in uw overkapping.

Met een opaal dakplaat krijgt u zachter, meer diffuus licht. Dit komt omdat opaal, wit transparant is. Wanneer u meer licht wilt doorlaten, maar de sterke zonnestralen wilt tegenhouden, is opaal een goede keuze. Deze platen laten voldoende licht door en zorgen voor goed zicht.   

Tips voor onderhoud 

De dakplaten zijn erg onderhoudsvriendelijk. Voor het schoonmaken van de polycarbonaat dakplaten heeft u geen aparte schoonmaakmiddelen nodig. Een beetje water en een goede bezem voldoet al in de meeste gevallen. Het is van belang dat u de platen regelmatig schoonmaakt, dit voorkomt alg-vorming. 

Het verschil tussen helder (links) of opaal (rechts)

Meer over Aluparts

Aluparts is uw leverancier voor een complete buitenzonwering, plisséhordeur, overkapping of windscherm op maat. Bij ons kunt u snel en eenvoudig maatwerk screens, lockscreens, rolluiken, plissé hordeuren, aluminium terrasoverkappingen en windschermen bestellen. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen zoals aluminium voor de profielen in onze producten.

Heeft u vragen over de polycarbonaat dakplaten of wilt u gericht advies? Wij helpen u graag verder. Bekijk alle informatie over onze aluminium terrasoverkappingen. Of neem contact met ons op via het contactformulier.

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop