Plissé hordeuren op maat

Alle veelgestelde vragen over plissé hordeuren op maat

Wanneer u een plissé hordeur gaat bestellen en u de maten heeft opgenomen, bepaalt u vooraf eerst of de plissé hordeur op het kozijn (op-de-dag), of in het kozijn (in-de-dag) wordt geplaatst. De monteerwijze 'in-de-dag' wordt door Aluparts aanbevolen. Hieronder het verschil tussen deze twee monteerwijzen van plissé hordeuren.

In-de-dag (aanbevolen)

In de meeste gevallen kiest men ervoor om een plissé hordeur 'in-de-dag' te bevestigen. U monteert de hordeur dan tussen de bestaande muren of het kozijn. Hierdoor valt de plissé hordeur dicht op de bestaande deur en sluit het goed aan. Bij het opmeten kunt u hiermee rekening houden qua maatvoering. 

Op-de-dag

Wanneer de hordeur 'op-de-dag' wordt gemonteerd bevestigt u de hordeur in principe dus tegen het kozijn aan waardoor de plissé hordeur voor de deur langs loopt en aan de kant geschoven kunnen worden. Voor het op-de-dag monteren heeft u aluminium montageprofielen nodig om de deur aan te kunnen laten sluiten. Deze bestelt u eenvoudig mee als u een plissé hordeur op maat bestelt en "Tegen het kozijn" selecteert. Doorgaans heeft u aan 2 montageprofielen aan de zijkanten genoeg. Als er een grote afstap is of geen stevige vloer, kunt u kiezen voor een extra montageprofiel om de onderrail op te bevestigen. 

Vragen over de verschillende bevestigingsmethodes?

Neem contact met ons op via het contactformulier.

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop