Buismotoren

Met buismotoren kunt u uw zonwering elektrisch bedienen. Hier vindt u alle veelgestelde vragen over buismotoren.

Om te bepalen welke buismotor u nodig heeft voor uw uitvalscherm, screen, terrasscherm of rolluik is er een aantal factoren belangrijk om rekening mee te houden wanneer u een buismotor wil bestellen.

Bedienen met schakelaar of draadloze bediening?

De keuze voor een buismotor is grotendeels afhankelijk van de vraag of u uw zonwering middels een schakelaar wilt bedienen, of draadloos wilt bedienen. Onderstaande tabel geeft aan welk type buismotor u nodig heeft, afhankelijk van de gewenste methode van bedienen.

Gewenste methode van bedienen
Silverline Brel Somfy Becker
Bedienen met vaste muurschakelaar Classic motor Standaard motor LT/LS M04 / E12
Bedienen met afstandsbediening Premium radio motor Radio motor RTS C01 / C12
Bedienen met draadloze schakelaar Premium radio motor Radio motor RTS C01 / C12


Wat moet ik weten voordat ik een buismotor bestel?

Buisdiameter
Een buismotor wordt zoals het woord al aangeeft, in de buis geschoven van uw zonwering. Dit kan bijvoorbeeld een screen zijn met een ronde buis waar het zonweringdoek wordt opgerold of een rolluik met 8-kantige buis waar de lamellen worden opgerold. De diameter van deze buis moet u opnemen. Dit wordt ook wel de buisdiameter genoemd.

De buismotor zelf heeft ook een diameter. De buisdiameter en motordiameter moet u weten om de juiste adapterringen te kiezen. Voor alle zonneschermen heeft u een ronde adaptieset nodig, voor rolluiken een 8-kantige adaptieset. Een ander woord voor adaptieset is buisaanpassing.

Koppelvermogen (Nm)
Een ander aspect wat u vooraf moet weten is het benodigde koppelvermogen van uw buismotor. In onze handleiding 'Welke buismotor kan ik het beste bestellen?' kunt u de juiste buismotor voor uw zonwering bepalen.

Advies: vergeet de accessoires niet!
Bij de buismotor kunt u eenvoudig uw benodigde accessoires kiezen. Dit zijn doorgaans: bediening, adapterset/buisaanpassing, motorsteun en stekker. Zo heeft u alles compleet en weet u zeker dat alles op elkaar past. 

Bekijk alle buismotoren

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop