Aluminium waterslagen

Aluparts levert aluminium waterslagen met alle benodigde toebehoren om zelf uw kozijnen af te werken. Waterslagen zorgen voor een goede waterafvoer. Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over waterslagen. 

Het belangrijkste onderdeel voor een waterslag is het waterslagprofiel. Verder is het afhankelijk van de situatie wat u nodig hebt. 

We raden altijd het gebruik van antidreun folie aan, om tussen de waterslag en de negge te plaatsen. Montagelijm wordt veel gebruikt om de achterkant van de waterslag vast te zetten achter het kozijn. Dit in combinatie met schroeven.

Aan de zijkanten van de waterslag plaatst u kopschotten. Als de waterslag tussen gestucte muren wordt geplaatst, heeft u de kopschot voor stucwerk nodig. Anders heeft u een kopschot voor metselwerk nodig, ook als de waterslag vrijstaand is. 

U bevestigt de waterslagprofielen met ankers aan de negge. De 35-SL en 40-SL waterslagen hebben een kort anker en een lang anker. Het is afhankelijk van de situatie welke u nodig hebt.

Als u meerdere stukken waterslagprofiel aan elkaar wilt koppelen, heeft u koppelstukken nodig. Dit kan bijvoorbeeld zijn als u een waterslag langer dan 6 meter maakt. Ook als u een gelaste hoek gebruikt, heeft u 2 rechte koppelstukken nodig. Een alternatieve methode om een hoek te maken is met de verstek koppelstukken binnenhoek en buitenhoek. Dit is een fraaie manier om hoeken te maken, echter werkt dit alleen als u het gereedschap hebt om het waterslagprofiel in verstek te zagen.

De meest eenvoudige manier om een hoek te maken in de waterslag is met een gelaste hoek. Met rechte koppelstukken koppelt u de gelaste hoek aan het waterslagprofiel. Per gelaste hoek hebt u 2 rechte koppelstukken nodig. De gelaste hoeken hebben afwisselende maten. Wilt u dat we de waterslagen voor u op maat zagen in combinatie met een gelaste hoek? Stuur ons dan de totale afmetingen naar info@aluparts.nl zodat we bij het op maat zagen de gelaste hoek na kunnen meten zodat het precies past.

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop