Aluminium profielen

Hier vindt u de veelgestelde vragen over aluminium profielen. 

Aluminium profielen zijn lengtemateriaal dat varieert van 0,74 meter tot 6 meter in lengte. Deze bijzondere afmetingen van de orders die verzonden worden, kunnen niet met vervoerders als PostNL verzonden worden. Aluparts doet er alles aan om de afhandelings- en verzendkosten voor u zo laag mogelijk te houden. Wel vinden wij het belangrijk dat de aluminium profielen (en alle andere producten die Aluparts levert) u in optimale conditie dienen te bereiken. Zo zit u en ook Aluparts niet te wachten op beschadigd materiaal, deuken of andere ongemakken die uw order beschadigen.

Kijk bij de FAQ over bezorgen voor meer info over verzendkosten en verzending.

Bijna alle aluminium profielen uit het assortiment van Aluparts hebben de volgende kwaliteits- en tolerantiewaardes:

Kwaliteit (legering): EN AW-6060 T6
Tolerantie: EN 755-1/9

Wilt u een bepaald profiel bijvoorbeeld walsen dan is de waarde T6 minder geschikt. Voor het walsen van aluminium profielen kunt u beter profielen met de waarde T4 nemen. Vraag naar de mogelijkheden als u bepaalde profielen zoekt in een afwijkende legering, toestand of maattolerantie.

Bij staven ook EN AW-6082

Voor verspanen zoals draaien en frezen, is de EN AW-6082 beter geschikt. Daarom bieden we bij vierkante staven en ronde staven hier ook een assortiment van aan.

Vragen over onze aluminium profielen?

Neem contact op met één van onze specialisten door te bellen met 0528 241 258 of door ons contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag verder.

Wij krijgen de profielen altijd op lengtes van +/- 5000 of 6000 mm binnen.

De ene keer is dit net geen 6000mm de andere keer ruim 6000mm.

Als wij vervolgens deze gaan zagen naar lengtes van 3000 of 1500 dan gaan hier de zaagsnedes ook nog eens af (4mm per zaagsnede)

Mocht het voor uw project belangrijk zijn dat de lengte van het profiel tot op de millimeter klopt, zet dit dan in het opmerkingenveld, dan meten we het voor u na.

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om metalen zoals aluminium te voorzien van een oxidelaag.

Anodiseren gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Daarna kan door afsluiten van de poriën (sealen) de corrosiebestendigheid worden verbeterd.

Toepassingen van geanodiseerde profielen:

  • In de bouw om metaal, zoals aluminium kozijnen, tegen corrosie te beschermen.
  • Als elektrische isolatielaag.
  • Om het uiterlijk blijvend te verfraaien.
  • In de machinebouw voor verbeterde drukbelasting en slijteigenschappen.

Brute aluminium (ook wel onbehandeld aluminium genoemd) is aluminium waar geen coating of anodiseerlaag op is aangebracht. Voor dak- en gevelsystemen raden wij brute aluminium af. Nieuw aluminium heeft in het begin een glazend aanzicht dat door de jaren heen doffer zal worden.

Mocht u op zoek zijn naar aluminium profielen die zijn voorzien van een kleur of anodiseerlaag? Neem dan contact met ons op!

Dat is bij Aluparts geen enkel probleem, bij het aluminium dat gepoedercoat kan worden, staat een poedercoatbox. Hier kunt u eenvoudig de juiste kleur in selecteren.

Lees goed het informatie i'tje voor de leveringsvoorwaarden van het poedercoaten.

Helaas niet.

We hebben wel een kleine voorraad van 3 meter en 1,5 meter profielen, maar het merendeel wordt voor u besteld bij de extrusie. Wij krijgen dit 2x per week aangeleverd zodat u nooit lang hoeft te wachten op uw bestelling. 

Levertijden van brute aluminium zitten gemiddeld op 5 à 7 werkdagen (2 weken voor profielen langer dan 1,70 meter die u wilt laten bezorgen).

Levertijden van blank geanodiseerd en gepoedercoat aluminium zitten gemiddeld op 4 weken.

Na het bestellen houden wij u op de hoogte.

Afkorten is voor ons geen enkel probleem. Bij de profielen kunt u via "Zaagservice" precies aangeven wat uw wensen zijn. Er wordt rekening gehouden met zaagsnedes en de kosten voor het zagen worden automatisch berekend. De eerste zaagsnede is gratis. Doorgaans worden de verzendkosten aanzienlijk lager door gebruik te maken van de zaagservice. Vanaf 1750mm en 3000mm gaan de verzendkosten een stap omhoog, hier zou u rekening mee kunnen houden.

Heeft u een bijzondere klus, zoals een profiel van 6000mm zagen in stukjes van 50mm, neem dan contact met ons op.

Wij hebben binnen ons bedrijf een lasafdeling waar wij aluminium lassen.

Wij lassen met regelmaat beugels voor zonwering, kozijnen, carports, reclameborden en windschermen.

Mocht u op zoek zijn naar iets  specifieks stuur ons dan gerust een mailtje. Wij kijken dan of wij iets voor u kunnen betekenen. Ook andere bewerkingen zijn doorgaans geen probleem: frezen, CNC frees, boren, zagen, e.d.

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop