Plissé hordeuren op maat

Alle veelgestelde vragen over plissé hordeuren op maat

Een gewone hordeur is een draaideur die altijd naar binnen of naar buiten draait als deze geopend wordt. Een plissé hordeur kenmerkt zich door het vouwsysteem van het horgaas. Wilt u een plissé hordeur openen, dan opent u deze als een schuifdeur. Het horgaas vouwt vervolgens naar links of rechts. Een plissé hordeur neemt derhalve veel minder ruimte in beslag en is vele malen gebruiksvriendelijker. Doordat het gaas meeveert is het daarnaast ook veilig voor kinderen of huisdieren. Het gaas neemt weer de oorspronkelijk vorm aan.

Vragen over de plissé hordeuren van Aluparts?

Bekijk onze plissé hordeuren op maat. Heeft u desondanks vragen neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wilt u een plissé hordeur bestellen? Om de juiste plissé hordeur te bestellen, dient u te denken aan de volgende vier punten.

  • Wilt u de plissé hordeur monteren in het kozijn of tegen het kozijn?
  • Wat wordt de breedte van de plisséhordeur?
  • Wat moet de hoogte worden van de plisséhordeur?
  • In welke kleur wilt u de plisséhordeur bestellen?

Voor meer informatie over het bestellen van een plisséhordeur kunt u de speciale inmeetvideo's bekijken om de juiste maten van uw plissé hordeur te bepalen.

Inmeetvideo in het kozijn

Inmeetvideo tegen het kozijn

Vragen over het bepalen van de juiste maten van uw plissé hordeur?

Neem contact met ons op via het contactformulier.

Wanneer u een plissé hordeur bestelt, ontvangt u het complete pakket waar u in principe direct mee aan de slag kunt. Voor het correct plaatsen heeft u weinig gereedschap nodig, wij maken namelijk alles voor u op maat. Zo kunt u een plissé hordeur direct plaatsen. 

Instructievideo: hoe plaats ik een plissé hordeur in het kozijn?

Instructievideo: hoe plaats ik een plissé hordeur tegen het kozijn?

Benodigd gereedschap en toebehoren

Wij adviseren om de volgende gereedschappen klaar te hebben liggen en te gebruiken:

Veger en blik
Voor het verwijderen van stof of zand op het te bevestigen oppervlak.

Accu-boormachine
Voor het voorboren van de bevestigingsgaten in uw muur en het vastschroeven van de bevestigingsclips en bovengeleider als u hier voor kiest. Alles is ook voorzien van dubbelzijdig tape.

Vijl / schuurpapier
Voor het afwerken van eventuele bramen van het afgezaagde onderdeel en het afwerken van scherpe randen.

Meetlat / rolmaat
Voor het inmeten van de plissé hordeur op maat.

Wanneer u een plissé hordeur gaat bestellen en u de maten heeft opgenomen, bepaalt u vooraf eerst of de plissé hordeur op het kozijn (op-de-dag), of in het kozijn (in-de-dag) wordt geplaatst. De monteerwijze 'in-de-dag' wordt door Aluparts aanbevolen. Hieronder het verschil tussen deze twee monteerwijzen van plissé hordeuren.

In-de-dag (aanbevolen)

In de meeste gevallen kiest men ervoor om een plissé hordeur 'in-de-dag' te bevestigen. U monteert de hordeur dan tussen de bestaande muren of het kozijn. Hierdoor valt de plissé hordeur dicht op de bestaande deur en sluit het goed aan. Bij het opmeten kunt u hiermee rekening houden qua maatvoering. 

Op-de-dag

Wanneer de hordeur 'op-de-dag' wordt gemonteerd bevestigt u de hordeur in principe dus tegen het kozijn aan waardoor de plissé hordeur voor de deur langs loopt en aan de kant geschoven kunnen worden. Voor het op-de-dag monteren heeft u aluminium montageprofielen nodig om de deur aan te kunnen laten sluiten. Deze bestelt u eenvoudig mee als u een plissé hordeur op maat bestelt en "Tegen het kozijn" selecteert. Doorgaans heeft u aan 2 montageprofielen aan de zijkanten genoeg. Als er een grote afstap is of geen stevige vloer, kunt u kiezen voor een extra montageprofiel om de onderrail op te bevestigen. 

Vragen over de verschillende bevestigingsmethodes?

Neem contact met ons op via het contactformulier.

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop