Montage profielen voor op het kozijn

Als u de plaatsing tegen het kozijn kiest, bestelt u montage profielen mee. Dit zijn hoekprofielen van 20mm x 40mm gepoedercoat in de RAL kleur die u voor uw plissé hordeur selecteert.  Vervolgens kiest u aan hoeveel kanten u deze profielen nodig hebt: alleen aan de zijkanten of ook aan de onderkant. Deze montage profielen zijn voorzien van dubbelzijdig tape voor gemakkelijke montage. Wij berekenen voor u aan de hand van de maten van uw kozijn hoe lang de bovengeleider en de onderrail moet zijn.

Welke montage profielen hebt u nodig?
Als u een plissé hordeur tegen het kozijn aan gaat plaatsen, hebt u sowieso 2 montage profielen voor de zijkant nodig. Vervolgens kijkt u of er een vloer zit waar u de onderrails op kunt plaatsen. Plaatst u de plissé hordeur aan de buitenkant en zit u niet direct op de vloer of is de ondergrond niet geschikt om een onderrail op te monteren, dan kunt u ook de montage profielen aan 3 zijdes kiezen. Dan zit er ook een hoekprofiel bij die u tegen de onderdorpel van het kozijn monteert. 

Plaatsing montage profiel cassettezijde
Wij gaan er vanuit dat u het montage profiel aan de zijde waar u de cassette vastzet met bevestigingsplaatjes strak tegen de muur plaatst. Zo zit de cassette gedeeltelijk achter het kozijn zodat de deuropening zo groot mogelijk blijft. Dit zit maximaal 60mm uit de deuropening, zodat u wel goed bij uw hordeur kunt van beide kanten. Wij berekenen voor u de juiste maat van de plissé hordeur, dat hoeft u niet zelf te doen. 

Plaatsing montage profiel sluitzijde
Aan de sluitzijde (de kant waar u de hordeur naar toe trekt) plaatst u het montage profiel op het kozijn aan de kant van de deuropening. Dit omdat u anders niet bij uw hordeur kunt als deze tegen de sluitzijde aan gesloten is.  

Plaatsing montage profiel onderdorpel
Als u geen vloer hebt waar u de plissé hordeur op kunt plaatsen kunt u een montage profiel voor de onderzijde meebestellen. U kiest dan de montage profielen aan 3 zijdes. Deze plaatst u tegen de onderdorpel (drempel) van het kozijn, aan de kant van de deuropening. Op het montage profiel plaatst u de onderrail van de plissé hordeur. 

In het kozijn (zonder montageprofielen)

3d-idd-enkele-deur.jpg

Tegen het kozijn (met montage profielen)

3d-odd-enkele-deur.jpg

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop