Nabewerken aluminium

De meeste soorten aluminium profielen, platen, staven en zetwerk kunt u via onze webshop bestellen. Heeft u echter afwijkende zettingen nodig, of moet het aluminium worden nabewerkt, vraag dan een offerte aan. De soorten constructiewerk waar u aan kunt denken zijn verstekzagen, lassen, boren, frezen en andere vormen van verspanen. Dit kan zowel voor enkelstuks, seriewerk als bulk. Wij kunnen alle gewenste vormen, contouren en profileringen frezen en boorpatronen maken. 

Offerte aanvragen

Op maat zagen 

Wij kunnen aluminium profielen en staven voor u op maat zagen. Dit kunt u doen via de “op maat zagen functie” op productpagina’s van producten die op maat gezaagd kunnen worden, zoals aluminium profielen. Deze zaagfunctie houdt rekening met een zaagsnede van 5mm.  

Verstekzagen 

Wij kunnen de profielen ook voor u in verstek zagen. Geef bij ongelijkzijdige profielen duidelijk aan welke zijde de langste zijde moet zijn.  

Afwijkende zettingen 

Via onze website zijn allerlei soorten zetwerk te bestellen. Heeft u echter een afwijkende vorm nodig? Denk aan een muurafdekprofiel, een gefelst nokprofiel of een nokprofiel met afwijkende maten/extra zettingen. Vraag dan een offerte aan. Ook klangen/koppelstukken kunnen we voor u maken.

Poedercoaten

Wij kunnen aluminium profielen en bewerkte onderdelen voor u poedercoaten. Dus wij bewerken het materiaal: zagen, boren, frezen of lassen bijvoorbeeld. Daarna sturen wij het naar een poedercoat-installatie. Dit zorgt voor het mooiste resultaat en waarborgt dat ook de zijkanten gepoedercoat zijn. Poedercoaten kan vanaf €88,95.  

Boorgaten maken 

Boorgaten maken is precisiewerk, waardoor we precies van u moeten weten waar de boorgaten geplaatst moeten worden en welke diameter de boorgaten hebben.  

Zelf boorgaten in aluminium maken 

Doorgaans is aluminium ook goed te boren met een metaalboorbitje op uw boormachine. Deze zitten in elke standaard boorset. U herkent een metaalboor aan de scherpe punt. Sla eerst een putje in het metaal om wegglijden te voorkomen. Dit kunt u doen met een centerpons of gewoon met een stalen spijker. Boor altijd op een laag toerental. Hoe harder het metaal en hoe groter het gat, hoe lager het toerental moet zijn. Begin met een laag toerental en voer desgewenst het tempo langzaam op als u merkt dat u er gemakkelijk door boort. Als u een groot gat wilt boren, is het aan te raden eerst voor te boren met een kleinere diameter boortje.  

Frezen 

Ook kunnen we aluminium voor u frezen. Bij kleine hoeveelheden doen we dit met onze frees, bij grotere hoeveelheden gebruiken we de CNC freesmachine. Met een frees kunnen allerlei vormen uit het aluminium gehaald worden. 

CNC freesmachine 

CNC staat voor Computer Numerical Control. Dit is de benaming voor computergestuurde machines die we gebruiken om materialen en halffabricaten te bewerken. De CNC freesmachine moet ingesteld worden aan de hand van een bouwtekening (CAD). Dit heeft hogere opstartkosten, waardoor het doorgaans uit kan om de machine te gebruiken vanaf 50 à 100 stuks. Het grote voordeel van de CNC freesmachine is dat we deze zelf kunnen programmeren, waardoor een bewerking herhaald kan worden. Daardoor kunnen we snel grote series produceren van precies hetzelfde product. De stukprijs ligt lager bij de CNC freesmachine. Heeft u regelmatig een aanvulling van materialen nodig, dan zijn ook periodieke herhalingen mogelijk. De opstartkosten zijn lager bij periodieke herhalingen, doordat de tekening al aanwezig is. 

Lassen 

Door lassen kunnen meerdere stukken aluminium aan elkaar verbonden worden, door de stukken aan elkaar te smelten. Wij kunnen stukken aluminium aan elkaar lassen van minimaal 3mm en maximaal 10mm dik. Lassen kan niet in combinatie met blank anodiseren. Wel is het mogelijk om eerst brute aluminium profielen te lassen en daarna te poedercoatenWij gebruiken de techniek TIG-lassen. 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Wilt u aluminium op maat laten zagen, poedercoaten of op een andere manier door ons laten nabewerken? Vul dan onderstaand formulier in. Geef duidelijk aan welke bewerking u wenst en hoe vaak. Ook de afmetingen zijn belangrijk. Als u gebruik wenst te maken van de CNC frees, geef dan ook aan of u de CAD-tekening aanlevert of dat wij die dienen te maken.© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop