Plaatsing

Gaat u de plissé hordeur “in-de-dag” (dus in het kozijn) of “op-de-dag” (dus tegen het kozijn) plaatsen?

In-de-dag / in het kozijn

Bij in-de-dag wordt de plissé hordeur doorgaans in het kozijn gehangen en komt de plissé hordeur vaak tussen een kozijn of tussen twee muren te staan. Dit kan als het kozijn minstens 38mm diep is. Ook dient u rekening te houden met de deurgreep. Een plissé hordeur bij een openslaande deur gebruikt u alleen als de deur open staat. Daarom hoeft u bij openslaande deuren geen rekening te houden met deurklinken.

Als u kiest voor "in het kozijn" wordt de montagetape in de bovengeleider op de bovenkant geplaatst, zodat u de bovengeleider tegen bovenkant van het kozijn of het plafond plakt. De bevestigingsclips van de plissé cassette plaatst u direct tegen het kozijn of tegen de muur aan.

Inmeetinstructie voor plaatsing in het kozijn

 

Op-de-dag / tegen het kozijn

Als u de plaatsing tegen het kozijn kiest, bestelt u montage profielen mee. Dit zijn hoekprofielen van 20mm x 40mm gepoedercoat in de RAL kleur die u voor uw plissé hordeur selecteert.  Vervolgens kiest u aan hoeveel kanten u deze profielen nodig hebt: alleen aan de zijkanten of ook aan de onderkant. Deze montage profielen zijn voorzien van dubbelzijdig tape voor gemakkelijke montage. Wij berekenen voor u aan de hand van de maten van uw kozijn hoe lang de bovengeleider en de onderrail moet zijn.

Inmeetinstructie voor plaatsing tegen het kozijn

Plaatsing in het kozijn

Plaatsing in het kozijn  

Plaatsing tegen het kozijn

Plaatsing tegen het kozijn

Plissé hordeur bij schuifpui

Een plissé hordeur bij een schuifpui plaatst u aan de kant waar geen bewegende delen zijn. Bij een schuifpui kijkt u of u een uitstekende greep hebt of een komgreep. U kunt een plissé hordeur niet in-de-dag plaatsen met een uitstekende greep. Dan hebt u op-de-dag montage profielen nodig.

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop