Plaatsing

Gaat u de plissé hordeur “in-de-dag” of “op-de-dag” plaatsen? In-de-dag betekent dat u het in het kozijn plaatst. Dit kan als het kozijn minstens 38mm diep is. Ook dient u rekening te houden met de deurgreep. Een plissé hordeur bij een openslaande deur gebruikt u alleen als de deur open staat. Daarom hoeft u bij openslaande deuren geen rekening te houden met deurklinken.

Plaatsing in het kozijn

Plaatsing in het kozijn  

Plaatsing tegen het kozijn

Plaatsing tegen het kozijn

Een plissé hordeur bij een schuifpui plaatst u aan de kant waar geen bewegende delen zijn. Bij een schuifpui kijkt u of u een uitstekende greep hebt of een komgreep. U kunt een plissé hordeur niet in-de-dag plaatsen met een uitstekende greep. Dan hebt u op-de-dag montage profielen nodig.

Als u de plaatsing tegen het kozijn kiest, bestelt u montage profielen mee. Dit zijn hoekprofielen van 20mm x 40mm gepoedercoat in de RAL kleur die u voor uw plissé hordeur selecteert.  Vervolgens kiest u aan hoeveel kanten u deze profielen nodig hebt: alleen aan de zijkanten of ook aan de onderkant. Deze montage profielen zijn voorzien van dubbelzijdig tape voor gemakkelijke montage. Wij berekenen voor u aan de hand van de maten van uw kozijn hoe lang de bovengeleider en de onderrail moet zijn.

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop