Problemen met zonwering / zonnescherm

U heeft een probleem met uw zonwering en wilt weten wat u hier aan kunt doen. De eerste stap is weten welk type zonwering of zonnescherm u heeft. Per type zonwering hebben we namelijk alle mogelijke problemen opgesomd met de bijbehorende oplossing.

Over welk type zonwering gaat het?

  1.  Problemen met uitvalscherm
  2. Problemen met rolluiken
  3. Problemen met screens en ritsscreens
  4. Problemen met markies
  5. Problemen met knikarmscherm of terrasschermen

Problemen met uitvalscherm

Een uitvalscherm is het meest voorkomende soort zonnescherm in Nederland. Uitvalschermen hebben vaak veel te verduren waardoor er soms problemen optreden in de uitvalarm of het zonweringsdoek. Als een uitvalscherm piept en kraakt gaat het door merg en been en wilt u dit snel oplossen. We helpen u met het helder krijgen van wat het probleem is en hoe u dit kunt oplossen zodat u nog jaren plezier kunt hebben van uw uitvalscherm.  

Problemen met uitvalschermen


Problemen met rolluiken

Het dagelijks in- en uitrollen van een rolluik zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Als dit niet meer soepel of zelfs helemaal niet meer gaat, wilt u dit natuurlijk oplossen. Soms is het heel simpel op te lossen of moet er een onderdeel vervangen worden.

Problemen met rolluiken


Problemen met screens en ritsscreens

Aangezien screens direct voor het raam zitten als ze dicht zijn, is het erg vervelend als een screen halverwege blijft hangen of helemaal niet meer open kan. Misschien werkt uw screen nog perfect maar vraagt u zich af hoe u uw screens schoon kunt maken. Ook kan er iets mis gaan met de zijgeleiders als u een ritsscreen heeft (ook wel Lockscreen genoemd).

Problemen met screens en ritsscreens


Problemen met markies

Markiezen geven uw huis of gebouw een karakteristieke uitstraling. Als de markies stuk is, blijft er weinig van deze decoratieve eigenschap over. Snel repareren dus! We helpen u vaststellen wat het probleem is en hoe u dit kunt oplossen of repareren.

Problemen met markiezen


Problemen met knikarmscherm of terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat veel gebruikt wordt boven terrassen. Daarom wordt het ook wel een terrasscherm genoemd. Het geeft zowel binnen als buiten schaduw. Uiteraard is het belangrijk dat het terrasscherm soepel omhoog en omlaag gaat.

Problemen met knikarmschermen


Ander probleem met uw zonwering?

Heeft u problemen met een ander type zonwering, terrasoverkapping, hor, schuifpui, sèrre, kozijn, raam, deur of windscherm? Neem dan contact met ons op.© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop