Ritsscreens op maat bestellen

De ritsscreens (ook wel Lockscreens genoemd) op maat van Aluparts zijn windvast dankzij de geleiders aan de zijkanten die het doek in een vaste positie houden. Zo kan de wind er geen grip op krijgen wat de levensduur van de screen en het wooncomfort ten goede komt. De maatwerk lockscreens kunnen middels handmatige bediening of elektrische bediening uitgevoerd worden. Ritsscreens worden volledig voor u op maat gemaakt.

Ritsscreens (Lockscreens) zijn zonneschermen met ritsgeleiding die strak gespannen voor de ruit staan en naar boven en beneden kunnen bewegen. Het principe is ongeveer hetzelfde als bij een rolluik, waar het doek tussen twee geleiders naar boven en beneden kan bewegen. Op Aluparts bestelt u snel en eenvoudig maatwerk ritsscreens, geheel naar uw eigen wensen.

Voordelen van een ritsscreen

 • Windvast in alle posities
 • Leverbaar in vele kleurencombinaties
 • Insectenwerend mits de screen aan de onderzijde gesloten is
 • Geen zichtbare schroeven
Type Ritsscreens met aluminium geleiders
Levering Ritsscreen wordt kant-en-klaar geleverd (gereed voor bevestiging aan de gevel)
Montagehandleiding Meegeleverd
Garantie 5 jaar
Levertijd 15 werkdagen

Eenvoudig zelf ritsscreen monteren

Voor de doe-het-zelver is het een eenvoudige klus om zelf een ritsscreen te monteren. U krijgt het ritsscreen kant-en-klaar door ons aangeleverd. U plaatst zijgeleiders, boort eventueel een gat door de muur (voor de kabel van de buismotor of de band van een bandbediening) en plaatst de kast in de zijgelijders. Nog even de bediening instellen en klaar is Kees! De montagehandleiding ritsscreens voegen we bij uw ritsscreen op maat. 

Benodigde gegevens

Om u een offerte te kunnen sturen voor een ritsscreen op maat hebben we de volgende gegevens van u nodig:

 • "In-de-dag" of "op-de-dag"
 • hoogte en breedte
 • kleur van de kast, geleiders en onderlijst
 • kleur van het doek
 • bedieningszijde (van buiten gezien)
 • type bediening
 • extra opties

"In-de-dag" of "op-de-dag"

Wij kunnen zowel een ritsscreen op maat "in-de-dag" (tussen de muren) als "op-de-dag" (op de muren) voor u maken. Bekijk de tekening hieronder goed om te bepalen welk type montage u wilt voor uw screen en lees daarna de inmeetinstructie voor dat type montage. Het opmeten gaat namelijk anders bij "op-de-dag" dan bij "in-de-dag".

Opmeten "in-de-dag"

Als u uw ritsscreen "in-de-dag" gaat plaatsen, komt het scherm doorgaans tussen de muren en op het kozijn, zie de afbeelding hiernaast. 

Breedte:
De breedtemaat van de ritsscreen bepaalt u door de maat te nemen tussen de muren in. Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (boven, midden en onder) te meten en de kleinste maat te noteren. Verminder dit met 5 mm. Zo weet u zeker dat uw ritsscreen tussen de muren past, omdat muren veelal niet zuiver recht zijn. Dit is de breedtemaat waarop u uw ritsscreen kunt bestellen.

Hoogte:
De hoogtemaat van een ritsscreen bepaalt u door de maat te nemen vanaf de bovenkant van het kozijn/onderkant muur tot op de vensterbank (zie tekening). Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (links, midden en rechts) te meten en de kleinste maat te noteren. De geleiders worden tussen de muren gemonteerd en de cassette voor de bovendorpel van het kozijn. Eventueel kunt u ook in de hoogte 5mm spelingsruimte nemen, dus de kleinste maat met 5mm verminderen. U kunt er ook voor kiezen om de maat precies aan te houden, de zijgeleiders kunt u eenvoudig thuis iets inkorten.  

Let bij het "in-de-dag" plaatsen wel op dat openslaande ramen/deuren niet belemmerd worden door de te monteren cassette en onderlijst van de ritsscreen. 

Opmeten "op-de-dag"

Bij plaatsing “op-de-dag” oftewel op de muur komt de cassette van een ritsscreen boven uw kozijn van het raam. De zijgeleiders worden naast het kozijn op de muur geplaatst.  

Breedte:
De breedtemaat van het totale ritsscreen rekenen wij voor u uit. U hoeft alleen de maat op te meten tussen de muren in. Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (boven, midden en onder) te meten en de grootste maat te noteren. Controleer of u aan beide zijdes minstens 40mm ruimte heeft om zijgeleiders te plaatsen.

Hoogte:
De hoogtemaat van een ritsscreen bepaalt u door de maat te nemen vanaf de bovenkant van het kozijn/onderkant muur tot op de vensterbank (zie tekening). Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (links, midden en rechts) te meten en de grootste maat te noteren. Bij twijfel kunt eventueel 10mm extra hoogte nemen, bij het monteren van uw screen zijn de geleiders eenvoudig in te korten. Controleer of aan de bovenkant minstens 125mm ruimte is boven het kozijn, om de kast te plaatsen. Als u minder ruimte heeft door bijvoorbeeld een boei, daktrim of goot, neem dan contact met ons op.

Kleur van de kast, geleiders en onderlijst

U kunt uit verschillende kleuren kiezen voor de kast, geleiders en onderlijst:

Blank geanodiseerd Helder wit (RAL 9010) Crème wit (RAL 9001) Antraciet grijs (RAL 7016)

 

Kleur van het doek

U kunt elk type screendoek uit ons assortiment kiezen voor uw ritsscreen op maat. 

Screendoeken

Bedieningszijde

Bepaal de bedieningszijde links of rechts of waar de kabel van de motor uit de cassette moet komen. Deze wordt altijd vanaf buiten gezien, met het gezicht naar de gevel. Het eventuele motorsnoer komt standaard aan de achterzijde uit de cassette.

Type bediening

U kunt kiezen voor verschillende soorten bediening bij uw ritsscreen op maat:

Elektrisch bediend met schakelaar op de muur (binnen)[ standaard ]
Bij een lockscreen is het doek aan beide zijden ingesloten door geleiders die fungeren als een soort rits. Voor een juiste werking en optimaal comfort raden wij aan de lockscreen elektrisch te bedienen. De lockscreen wordt standaard geleverd met elektromotor van het merk Silverline en een schakelaar die op de muur in huis wordt bevestigd.

Elektrisch bediend met afstandsbediening (binnen/buiten) [ + € 47,00 ]
De lockscreen kan ook op afstand worden bediend. Met deze optie wordt een speciale elektromotor van het merk Silverline meegeleverd inclusief aansluitmateriaal en bijbehorende afstandbediening.

Handmatig bediend met draaistang van 140 cm lang (buiten) [ - € 30,00 ]
Voor optimaal comfort en bedieningsgemak adviseren wij een elektrische bediening. Mocht u liever de lockscreen buitenshuis bedienen dan is het handmatig bedienen met een draaistang ook mogelijk. De draaistang is 140 cm lang. Voor deze optie wordt een korting van €30,00 toegepast.

Handmatig bediend met draaistang van 180 cm lang (buiten) [ - € 25,00 ]
Voor optimaal comfort en bedieningsgemak adviseren wij een elektrische bediening. Mocht u liever de lockscreen buitenshuis bedienen dan is het handmatig bedienen met een draaistang ook mogelijk. De draaistang is 180 cm lang. Voor deze optie wordt een korting van €25,00 toegepast.

Levering

Standaard worden de zijgeleiders voorgeboord geleverd met schroefgaten. Zo bent u verzekerd van een gemakkelijke bevestiging aan de gevel of het kozijn en kunt u het direct plaatsen. Ook leveren we standaard een montageset mee. Deze bevat transparante afdichtingskit, het juiste aantal benodigde muurpluggen, roestvrijstalen schroeven en afdekdopjes voor de schroefgaten. Zo kunt u het ritsscreen direct plaatsen zonder op zoek te hoeven naar het juiste bevestigingsmateriaal.

Bestel uw zonwering op maat direct online bij Aluparts

Aluparts is uw leverancier voor een complete buitenzonwering, overkapping of plissé hordeur op maat. Bij ons kunt u snel en eenvoudig maatwerk screens, ritsscreens, rolluiken, aluminium terrasoverkappingen en plissé hordeuren bestellen. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen zoals aluminium voor de profielen in onze producten.

Offerte ritsscreen op maat aanvragen

Als u dit alles helder heeft kunt u eenvoudig via onderstaand formulier een vrijblijvende offerte voor uw ritsscreen op maat aanvragen. Om u te helpen, kunt u onderstaand lijstje kopiëren en plakken (selecteer onderstaand lijstje met de muis, rechter muisknop op klikken en dan kopiëren) in het veld "Opmerking". Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op.

 • Screen / ritsscreen / rolluik / overkapping
 • Op-de-dag of in-de-dag
 • Breedte in mm:
 • Hoogte in mm:
 • Kleur van de kast, zijgeleiders en onderlijst: 
 • Kleur doek en gewenste openheidsfactor (1% of 3%):  
 • Bedieningszijde links of rechts
 • Type bediening© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop