Rolluiken op maat

Aluparts staat voor hoge kwaliteit aluminium rolluiken tegen zeer scherpe tarieven. Deze Heroal rolluiken zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. De zware kwaliteit aluminium lamellen zijn voorzien van isolatiemateriaal om de warmte binnen te houden tijdens de winter en het heerlijk koel te houden in de zomer. Rolluiken worden volledig voor u op maat gemaakt.

Rolluiken weren zonlicht en warmte, maar waarborgen ook uw privacy, zijn verduisterend én hebben een inbraakvertragende werking. In de zomer houden rolluiken het binnen aangenaam koel en in de winter juist warmer. Zo kunt u besparen op klimaatbeheersing. Onze rolluiken op maat zijn in vele kleuren verkrijgbaar.

Voordelen van een rolluik:

 • Maximale wering van de zon
 • Isolerend tegen hoge en lage temperaturen buiten
 • Reduceert omgevingsgeluiden
 • Inbraakvertragend
 • Complete verduistering van het daglicht in bijvoorbeeld uw slaapkamer
 • Optimale privacy
Type Aluminium Heroal rolluik
Levering Rolluik wordt kant-en-klaar geleverd (gereed voor bevestiging aan de gevel)
Montagehandleiding Meegeleverd
Garantie 5 jaar
Levertijd 10 werkdagen

Eenvoudig zelf rolluik monteren

Voor de doe-het-zelver is het een eenvoudige klus om zelf een rolluik te monteren. U krijgt het rolluik kant-en-klaar door ons aangeleverd. U plaatst zijgeleiders, boort eventueel een gat door de muur (voor de kabel van de buismotor of de band van een bandbediening) en plaatst de kast in de zijgelijders. Nog even de bediening instellen en klaar is Kees! De montagehandleiding rolluik voegen we bij uw rolluik op maat. 

Benodigde gegevens

Om u een offerte te kunnen sturen voor een rolluik op maat hebben we de volgende gegevens van u nodig:

 • "In-de-dag" of "op-de-dag"
 • hoogte en breedte
 • kleur van de kast, geleiders en onderlijst
 • kleur van de lamellen
 • bedieningszijde
 • type bediening

"In-de-dag" of "op-de-dag"

Wij kunnen zowel een rolluik op maat "in-de-dag" (tussen de muren) als "op-de-dag" (op de muren) voor u maken. Bekijk de tekening hieronder goed om te bepalen welk type montage u wilt voor uw rolluik en lees daarna de inmeetinstructie voor dat type montage. Het opmeten gaat namelijk anders bij "op-de-dag" dan bij "in-de-dag".

Opmeten "in-de-dag"

Als u uw rolluik "in-de-dag" gaat plaatsen, komt het scherm doorgaans tussen de muren en op het kozijn, zie de afbeelding hiernaast. 

Breedte:
De breedtemaat van de rolluik bepaalt u door de maat te nemen tussen de muren in. Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (boven, midden en onder) te meten en de kleinste maat te noteren. Verminder dit met 5 mm. Zo weet u zeker dat uw rolluik tussen de muren past, omdat muren veelal niet zuiver recht zijn. Dit is de breedtemaat waarop u uw rolluik kunt bestellen.

Hoogte:
De hoogtemaat van een rolluik bepaalt u door de maat te nemen vanaf de bovenkant van het kozijn/onderkant muur tot op de vensterbank (zie tekening). Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (links, midden en rechts) te meten en de kleinste maat te noteren. De geleiders worden tussen de muren gemonteerd en de cassette voor de bovendorpel van het kozijn. Eventueel kunt u ook in de hoogte 5mm spelingsruimte nemen, dus de kleinste maat met 5mm verminderen. U kunt er ook voor kiezen om de maat precies aan te houden, de zijgeleiders kunt u eenvoudig thuis iets inkorten. Indien u geen vensterbank heeft dan bestelt u de zgn valse vensterbank bij uw rolluik. 

Let bij het "in-de-dag" plaatsen wel op dat openslaande ramen/deuren niet belemmerd worden door de te monteren cassette en onderlijst van de rolluik. 

Opmeten "op-de-dag"

Bij plaatsing “op-de-dag” oftewel op de muur komt de cassette van een rolluik boven uw kozijn van het raam. De zijgeleiders worden naast het kozijn op de muur geplaatst.  

Breedte:
De breedtemaat van het totale rolluik rekenen wij voor u uit. U hoeft alleen de maat op te meten tussen de muren in. Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (boven, midden en onder) te meten en de grootste maat te noteren. Controleer of u aan beide zijdes minstens 55mm ruimte heeft om zijgeleiders te plaatsen.

Hoogte:
De hoogtemaat van een rolluik bepaalt u door de maat te nemen vanaf de bovenkant van het kozijn/onderkant muur tot op de vensterbank (zie tekening). Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (links, midden en rechts) te meten en de grootste maat te noteren. Bij twijfel kunt eventueel 10mm extra hoogte nemen, bij het monteren van uw rolluik zijn de geleiders eenvoudig in te korten. Controleer of aan de bovenkant minstens 250mm ruimte is boven het kozijn, om de kast te plaatsen. Als u minder ruimte heeft door bijvoorbeeld een boei, daktrim of goot, neem dan contact met ons op.  Indien u geen vensterbank heeft dan bestelt u de zgn valse vensterbank bij uw rolluik.

Kleur van de kast, geleiders en onderlijst

U kunt uit verschillende kleuren kiezen voor de kast, geleiders, onderlijst en lamellen:

Helder wit (RAL 9010) Crème wit (RAL 9001) Antraciet grijs (RAL 7016) Zwart (RAL 9005)

 

Bedieningszijde

Bepaal de bedieningszijde links of rechts of waar de kabel van de motor uit de cassette moet komen. Deze wordt altijd vanaf buiten gezien, met het gezicht naar de gevel. Het eventuele motorsnoer komt standaard aan de achterzijde uit de cassette.

Type bediening

U kunt kiezen voor verschillende soorten bediening bij uw rolluik op maat:

Handmatig bediend met bandopwinder (binnen)[ standaard ]
Mits het rolluik niet groter is dan 3 m2 kunt u deze ook handmatig bedienen met een bandopwinder. Bij grotere afmetingen raden wij een elektrische bediening aan voor een juiste werking en optimaal comfort.

Elektrisch bediend met motor en muurschakelaar (binnen) [ + € 66,00 ]
Het rolluik heeft aan beide zijden geleiders die de lamellen begeleiden wanneer het rolluik wordt bediend. Hoe groter de afmetingen van het rolluik, hoe groter het totale gewicht. Een rolluik met elektrische bediening draagt derhalve bij aan het comfort. De elektro motor is van het merk Silverline en wordt geleverd met muurschakelaar en aansluitmateriaal.

Elektrisch bediend met motor en afstandsbediening[ + € 113,00 ]
Het rolluik kan ook op afstand worden bediend. Zo bent u niet afhankelijk van een schakelaar aan de muur die in de nabijheid van het rolluik dient te worden geplaatst. De afstandsbediening die wordt meegeleverd kent een bereik van ongeveer 20 meter. De radio buismotor is van het merk Silverline.

Levering

Standaard worden de zijgeleiders voorgeboord geleverd met schroefgaten. Zo bent u verzekerd van een gemakkelijke bevestiging aan de gevel of het kozijn en kunt u het direct plaatsen. Ook leveren we standaard een montageset mee. Deze bevat transparante afdichtingskit, het juiste aantal benodigde muurpluggen, roestvrijstalen schroeven en afdekdopjes voor de schroefgaten. Zo kunt u het rolluik direct plaatsen zonder op zoek te hoeven naar het juiste bevestigingsmateriaal.

Bestel uw zonwering op maat direct online bij Aluparts

Aluparts is uw leverancier voor een complete buitenzonwering, overkapping of plissé hordeur op maat. Bij ons kunt u snel en eenvoudig maatwerk screens, ritsscreens, rolluiken, aluminium terrasoverkappingen en plissé hordeuren bestellen. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen zoals aluminium voor de profielen in onze producten.

Offerte rolluik op maat aanvragen

Als u dit alles helder heeft kunt u eenvoudig via onderstaand formulier een vrijblijvende offerte voor uw ritsscreen op maat aanvragen. Om u te helpen, kunt u onderstaand lijstje kopiëren en plakken (selecteer onderstaand lijstje met de muis, rechter muisknop op klikken en dan kopiëren) in het veld "Opmerking". Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op.

 • Screen / ritsscreen / rolluik / overkapping
 • Op-de-dag of in-de-dag
 • Breedte in mm:
 • Hoogte in mm:
 • Kleur van de kast, zijgeleiders, onderlijst en lamellen:  
 • Bedieningszijde links of rechts
 • Type bediening© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop