Screens op maat bestellen

Met de screens op maat van Aluparts beschikt u over zonwering die weinig ruimte innemen, het zomers koel in huis houden en de zon weren zonder dat het te donker wordt in huis. Met onze maatwerk screens bestelt u eenvoudig de screens met de gewenste formaten en kleur. De screens kunnen middels handmatige bediening of elektrische bediening uitgevoerd worden. Screens worden volledig voor u op maat gemaakt.

Wat zijn screens?

Screens zijn zonneschermen die strak gespannen voor de ruit staan en naar boven en beneden kunnen bewegen. Het principe van dit type zonwering is ongeveer hetzelfde als bij een rolluik, waar in dit geval het doek tussen twee geleiders naar boven en beneden kan bewegen. Op Aluparts bestelt u snel en eenvoudig maatwerk screens, geheel naar uw eigen wensen.

Voordelen van een screen

 • Zonwering zonder dat het donker wordt binnen
 • Leverbaar in vele kleurencombinaties
 • Houd het koel binnenshuis
 • Er kan overdag niet naar binnen worden gekeken
 • Neemt erg weinig ruimte in

Type

Screens met aluminium geleiders

Levering

Screen wordt kant-en-klaar geleverd (gereed voor bevestiging aan de gevel)

Montagehandleiding

Meegeleverd

Garantie

5 jaar

Levertijd

15 werkdagen

Eenvoudig zelf screen monteren

Voor de doe-het-zelver is het een eenvoudige klus om zelf een screen te monteren. U krijgt het screen kant-en-klaar door ons aangeleverd. U plaatst zijgeleiders, boort eventueel een gat door de muur (voor de kabel van de buismotor of de band van een bandbediening) en plaatst de kast in de zijgelijders. Nog even de bediening instellen en klaar is Kees! De montagehandleiding screens voegen we bij uw screen op maat. 

Benodigde gegevens

Om u een offerte te kunnen sturen voor een screen op maat hebben we de volgende gegevens van u nodig:

 • "In-de-dag" of "op-de-dag"
 • hoogte en breedte
 • kleur van de kast, geleiders en onderlijst
 • kleur van het doek
 • bedieningszijde
 • type bediening
 • extra opties

"In-de-dag" of "op-de-dag"

Wij kunnen zowel een screen op maat "in-de-dag" (tussen de muren) als "op-de-dag" (op de muren) voor u maken. Bekijk de tekening hieronder goed om te bepalen welk type montage u wilt voor uw screen en lees daarna de inmeetinstructie voor dat type montage. Het opmeten gaat namelijk anders bij "op-de-dag" dan bij "in-de-dag".

Opmeten "in-de-dag"

Als u uw screen "in-de-dag" gaat plaatsen, komt het scherm doorgaans tussen de muren en op het kozijn, zie de afbeelding hiernaast. 

Breedte:
De breedtemaat van de screen bepaalt u door de maat te nemen tussen de muren in. Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (boven, midden en onder) te meten en de kleinste maat te noteren. Verminder dit met 5 mm. Zo weet u zeker dat uw screen tussen de muren past, omdat muren veelal niet zuiver recht zijn. Dit is de breedtemaat waarop u uw screen kunt bestellen.

Hoogte:
De hoogtemaat van een screen bepaalt u door de maat te nemen vanaf de bovenkant van het kozijn/onderkant muur tot op de vensterbank (zie tekening). Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (links, midden en rechts) te meten en de kleinste maat te noteren. De geleiders worden tussen de muren gemonteerd en de cassette voor de bovendorpel van het kozijn. Eventueel kunt u ook in de hoogte 5mm spelingsruimte nemen, dus de kleinste maat met 5mm verminderen. U kunt er ook voor kiezen om de maat precies aan te houden, de zijgeleiders kunt u eenvoudig thuis iets inkorten.  

Let bij het "in-de-dag" plaatsen wel op dat openslaande ramen/deuren niet belemmerd worden door de te monteren cassette en onderlijst van de screen. 

Opmeten "op-de-dag"

Bij plaatsing “op-de-dag” oftewel op de muur komt de cassette van een screen boven uw kozijn van het raam. De zijgeleiders worden naast het kozijn op de muur geplaatst.  

Breedte:
De breedtemaat van het totale screen rekenen wij voor u uit. U hoeft alleen de maat op te meten tussen de muren in. Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (boven, midden en onder) te meten en de grootste maat te noteren. Controleer of u aan beide zijdes minstens 40mm ruimte heeft om zijgeleiders te plaatsen.

Hoogte:
De hoogtemaat van een screen bepaalt u door de maat te nemen vanaf de bovenkant van het kozijn/onderkant muur tot op de vensterbank (zie tekening). Voor de nauwkeurigheid adviseren wij om op meerdere plaatsen (links, midden en rechts) te meten en de grootste maat te noteren. Bij twijfel kunt eventueel 10mm extra hoogte nemen, bij het monteren van uw screen zijn de geleiders eenvoudig in te korten. Controleer of aan de bovenkant minstens 125mm ruimte is boven het kozijn, om de kast te plaatsen. Als u minder ruimte heeft door bijvoorbeeld een boei, daktrim of goot, neem dan contact met ons op.

Kleur van de kast, geleiders en onderlijst

U kunt uit verschillende kleuren kiezen voor de kast, geleiders en onderlijst:

Blank geanodiseerd Helder wit (RAL 9010) Crème wit (RAL 9001) Antraciet grijs (RAL 7016)

 

Kleur van het doek

U kunt elk type screendoek uit ons assortiment kiezen voor uw screen op maat. 

Screendoeken

Bedieningszijde

Bepaal de bedieningszijde links of rechts of waar de kabel van de motor uit de cassette moet komen. Deze wordt altijd vanaf buiten gezien, met het gezicht naar de gevel. Het eventuele motorsnoer komt standaard aan de achterzijde uit de cassette.

Type bediening

U kunt kiezen voor verschillende soorten bediening bij uw screen op maat:

Handmatig bediend met koordopwinder (binnen) [ gratis ]
Wanneer u kiest voor een handmatige bediening met een koordopwinder, wordt de screen geleverd met een nylon optrekkoord en bijbehorende koordopwinder waarmee u de screen kunt laten zakken of optrekken. De koordopwinder kunt u binnenshuis bevestigen op de muur. Wanneer uw screen echter groter wordt dan 3 m2, raden wij een elektrische bediening aan. Het gewicht van de screen is dan te groot om comfortabel met een koord te kunnen bedienen.

Handmatig bediend met draaistang van 140 cm lang (buiten) [ + € 15,00 ] 
De screen kan worden geleverd met een handmatige draaistangbediening. De draaistang zelf is 140 cm lang. De draaistang dient aan de buitenmuur te worden bevestigd en buiten te worden bediend. Wanneer 140 cm niet toereikend is kunt u ook kiezen voor de draaistang van 180 cm.

Handmatig bediend met draaistang van 180 cm lang (buiten) [ + € 20,00 ]
De screen kan worden geleverd met een handmatige draaistangbediening. De draaistang zelf is 180 cm lang. De draaistang dient aan de buitenmuur te worden bevestigd en buiten te worden bediend. U kunt ook kiezen voor een draaistang van 140 cm.

Elektrisch bediend met schakelaar op de muur (binnen) [ + € 66,00 ]
Deze screen kan elektrisch worden bediend. U ontvangt bij deze optie een elektrische motor van Silverline, het aansluitmateriaal en een muurschakelaar die binnenshuis wordt bevestigd.

Elektrisch bediend met afstandsbediening (binnen / buiten) [ + € 113,00 ] 
Deze screen kan elektrisch worden bediend met een draadloze afstandsbediening. U ontvangt bij deze optie een elektrische motor van Silverline, het aansluitmateriaal en een handzender om de screen op afstand te bedienen.

Levering

Standaard worden de zijgeleiders voorgeboord geleverd met schroefgaten. Zo bent u verzekerd van een gemakkelijke bevestiging aan de gevel of het kozijn en kunt u het direct plaatsen. Ook leveren we standaard een montageset mee. Deze bevat transparante afdichtingskit, het juiste aantal benodigde muurpluggen, roestvrijstalen schroeven en afdekdopjes voor de schroefgaten. Zo kunt u het screen direct plaatsen zonder op zoek te hoeven naar het juiste bevestigingsmateriaal.

Bestel uw zonwering op maat direct online bij Aluparts

Aluparts is uw leverancier voor een complete buitenzonwering, overkapping of plissé hordeur op maat. Bij ons kunt u snel en eenvoudig maatwerk screens, ritsscreens, rolluiken, aluminium terrasoverkappingen en plissé hordeuren bestellen. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen zoals aluminium voor de profielen in onze producten.

Offerte screen op maat aanvragen

Als u dit alles helder heeft kunt u eenvoudig via onderstaand formulier een vrijblijvende offerte voor uw screen op maat aanvragen. Om u te helpen, kunt u onderstaand lijstje kopiëren en plakken (selecteer onderstaand lijstje met de muis, rechter muisknop op klikken en dan kopiëren) in het veld "Opmerking". Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op.

 • Op-de-dag of in-de-dag
 • Breedte in mm:
 • Hoogte in mm:
 • Kleur van de kast, zijgeleiders en onderlijst: 
 • Kleur doek en gewenste openheidsfactor (1% of 3%):  
 • Bedieningszijde links of rechts
 • Type bediening© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop