• Sinds 1974
  • Gratis verzending vanaf €250,-
  • Korting voor bedrijven
  • Levering in en

Elektrische zonweringsonderdelen

Schakelmateriaal zoals een opbouw- of inbouwschakelaar, zon-windautomaat van Somfy of afstandsbedieningen voor uw zonwering kunt u direct bij ons bestellen. Ook bestelt u op Aluparts.nl de motorsnoeren voor uw Brel of Somfy buismotor.

> Lees meer over zonwering elektrisch maken

lees meer

Losse buismotoren

Bekijk meer

Zonwering motorsets

Bekijk meer

Rolluik motorsets

Bekijk meer

Multifunctionele motorsets

Bekijk meer

Schakelaars

Bekijk meer

Handzenders en afstandsbedieningen

Bekijk meer

Zon- en windsensoren

Bekijk meer

Somfy Smart Home

Bekijk meer

Becker

Bekijk meer

Motorsteunen

Bekijk meer

Buisaanpassingen

Bekijk meer

Installatiemateriaal

Bekijk meer

Hulp nodig bij bestellen?

Neem contact op

Wat hebt u nodig om uw zonwering elektrisch te maken?

Benodigde onderdelen elektrische zonwering

Om uw zonwering elektrisch te maken hebt u verschillende onderdelen nodig. Doorgaans wordt een bestaande, handmatig bediende zonwering omgebouwd. Dan hebt u de bovenbuis, lagerpen en prop al. Dan hebt u nog een motorsteun, buismotor, adapterset met adapter en meenemer, stekker en besturing nodig. Een besturing is bijvoorbeeld een draaischakelaar, wandzender of handzender. Door te kiezen voor een motorset, weet u zeker dat al deze onderdelen aanwezig zijn en op elkaar passen. En u bent nog voordeliger uit ook.

Benodigde onderdelen elektrische zonwering

Buismotoren

Zonweringen kunnen elektrisch gemaakt worden met een buismotor. Een buismotor kan bedraad zijn, radio gestuurd of met een app (dit heet IO). Afhankelijk van de kracht die nodig is om de zonwering op te draaien, heeft u een lichtere of zwaardere motor nodig. De eenheid die hiervoor gebruikt wordt is Newtonmeter (Nm). Kijk voor meer advies bij "Welke buismotor heb ik nodig?". We hebben buismotoren van de merken Silverline, Brel en Somfy in ons assortiment.

> Bekijk alle buismotoren

Rolluik motorsets

We hebben een aparte categorie voor rolluik motorsets, aangezien rolluiken 8-kantige bovenbuizen hebben. We hebben sets voor bovenbuizen van 8 kant 40 mm, 8 kant 60 mm en 8 kant 70 mm. Een rolluikmotorset kan bediend worden met een draaischakelaar, handzender of draadloze wandzender. Een rolluikmotorset bevat een buismotor, buisaanpassing, motorsteun, stekker en bediening. Door voor een set te kiezen weet u zeker dat alles op elkaar past en bent u voordeliger uit dan door het los te bestellen.

> Bekijk alle rolluik motorsets

Zonwering motorsets

Als u een motorset zoekt voor uw uitvalscherm, terrasscherm of (rits)screen, dan heeft u een zonwering motorset nodig. Deze soorten zonwering hebben namelijk een ronde bovenbuis van 50 mm, 63 mm, 78 mm of 85 mm. Ook zonwering motorsets kunnen bediend worden met een draaischakelaar, handzender of wandzender. De motorsets bestaan uit een buismotor, bediening, buisaanpassing, motorsteun en stekker.

> Bekijk alle zonwering motorsets

Multifunctionele motorsets

Multifunctionele motorsets zijn ontwikkeld om uw eigen ontwerp mee te maken. Bijvoorbeeld voor het opheisen van een fiets, het (automatisch) bedienen van een kippenhok of het op- en neerlaten van een zolderluik.

> Bekijk alle multifunctionele motorsets

Besturing en schakelaars

Afhankelijk van het merk en type buismotor (en uw voorkeuren), heeft u andere bedieningen en schakelaars nodig. Een draaischakelaar of sleutelschakelaar is ideaal voor bedrade standaard motoren. Een handzender of wandzender is de meest gekozen optie voor radio motoren.

Somfy Smart Home

Met Somfy Smart Home kunt u uw elektrische apparaten verbinden. Verbinden met elkaar, het internet en met uw smartphone. Zo kunt u vanaf uw werk de zonwering bedienen, met één druk op de knop alle zonwering in huis bedienen en nog veel meer.

> Bekijk alle Somfy Smart Home producten

Installatiematerialen

Alles om uw elektrische zonwering te installeren vindt u bij installatiematerialen. Stekkers, snoeren, kabeldozen, lasklemmen en afstelstiften bijvoorbeeld.

> Bekijk alle installatiematerialen

Motorsteunen

Met een motorsteun bevestigt u uw buismotor aan de muur, het kozijn of de kapsteun. Afhankelijk van het merk en type motor heeft u een andere motorsteun nodig.

> Bekijk alle motorsteunen

Buisaanpassingen

Een buisaanpassing verbindt de bovenbuis met de buismotor. Deze zijn altijd nodig om uw zonwering elektrisch te maken. Kijk naar de diameter van de buis en naar het merk, type en diameter buismotor om te bepalen welke buisaanpassing u nodig heeft.

> Bekijk alle buisaanpassingen

Andere zonweringsonderdelen

Zoekt u onderdelen voor uw zonwering met draaistand, staal-, koord- of bandbediening, kijk dan bij zonwering handbediend. Onderdelen die u zowel nodig heeft bij handbediende als elektrische zonwering, vindt u bij zonwering vervangingsonderdelen. Ook kunt u nieuwe zonweringsdoeken op maat bij ons bestellen.

Heeft u advies nodig?

Komt u er niet uit of heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

© 2020 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop