Zonwering en overkapping

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u onderdelen voor uw zonwering of overkapping nodig heeft. Wellicht wilt u uw handbediende zonwering elektrisch maken, is er een onderdeel kapot gegaan of wilt u uw zonwering met uw stem bedienen via Google Home. Of uw oude zonweringsdoek is gescheurd en u hebt een nieuwe nodig. Ook kunnen wij alles leveren om zelf een aluminium overkapping te maken op een bestaande of nieuwe constructie.

Lees meer

Overkappingen en overkapping onderdelen

Bekijk meer

Elektrische zonwering

Bekijk meer

Handbediende zonwering

Bekijk meer

Zonwering vervangingsonderdelen

Bekijk meer

Zonweringsdoeken

Bekijk meer

Zonwering op maat

Bekijk meer

Advies nodig of vragen?

Neem contact op

Elektrische zonwering

Veel mensen hebben de voorkeur voor elektrische zonwering. Met behulp van een buismotor en een bediening kunt u uw zonwering op en neer laten. U kunt zelf uw zonwering elektrisch maken, wel dient u uit te zoeken welke buismotor u nodig heeft. Bij onze buismotoren bieden we direct alle accessoires aan die u nodig hebt om uw buismotor in gebruik te nemen: een bediening, adaptieset (meenemer om de buismotor met de buis te verbinden en een ring zodat de buismotor het aantal rondes kan tellen voor de afstelling), motorsteun (om de motor aan de muur of kap te bevestigen), en stekker (ABL voor Nederland en Belgische stekker voor België). Voor zonwering met ronde buis heeft u ook een adaptieset voor ronde buis nodig. Voor rolluiken heeft u een adaptieset voor achtkantige buis nodig. Ook bieden we multifunctionele motorsets aan, waar onze klanten al allerlei toepassingen voor hebben bedacht: kippenhokluik en zolderluik open en dicht doen, fiets of bed omhoog takelen en het elektrisch maken van een bestaand markies.

Elektrische zonwering

Welk type bediening hebt u nodig?

Als u een bedrade motor hebt, zoals een Silverline Classic, Brel Standaard, Becker M04, Becker E12, Somfy LS40 Bedraad of Somfy LT50 Bedraad, dan heeft u een schakelaar nodig (draaischakelaar of sleutelschakelaar). Het draad van de motor gaat dan door de schakelaar, waardoor de schakelaar met de motor kan communiceren. Met een RTS motor zoals de Silverline Premium, Brel Radio, Becker C01, Becker C12, of verschillende Somfy RTS motoren, kunt u een handzender, wandzender of zon- windsensor gebruiken. Als u uw zonwering met uw mobiel of Google Home wilt bedienen, heeft u de producten van Somfy Smart Home nodig, met IO buismotoren en een Tahoma of Connexoon. 

Motorsteunen, buisaanpassingen en installatiemateriaal

De buismotor plaatst u met behulp van motorsteunen aan de muur, kap of dak. De buisaanpassingen zijn nodig om de buismotor in de buis te plaatsen. Een buisaanpassing bestaat uit een ring en een meenemer. De meenemer is nodig om de buismotor aan de buis te verbinden. De ring is nodig voor de afstelling. Bij installatiemateriaal vindt u allerlei stekkers, motorsnoeren, kabeldozen, lasklemmen, connectors en afstelstiften. 

Onderdelen elektrische zonwering

Handbediende zonwering

Niet-elektrische zonwering is handbediende zonwering. De meest voorkomende vormen van handbediende zonwering is met een slinger (ook wel draaistang genoemd), bandbediening, koordbediening of staaldraadbediening. U kunt een handbediening met slinger ook gebruiken voor andere toepassingen dan zonwering, zoals een kippenhokluik of zolderluik op en neerlaten of een fiets omhoog takelen. Bij ons kunt u zowel vervangende handbedienings onderdelen kopen als complete sets.

Handbediende zonwering

Vervangende zonweringsonderdelen

Bij de vervangende zonweringsonderdelen vindt u alle losse onderdelen die niet van de bediening zijn (elektrisch of handbediend). Hierbij kunt u denken aan rolluikdopjes, zonweringsbuizen, doekpezen en markiestouw.

Vervangende zonweringsonderdelen

Zonneschermdoeken

Is het scherm van uw zonwering of screen aan vervanging toe? Bij ons kunt u zonweringsdoeken op maat bestellen die u zelf in uw zonwering kunt plaatsen.

Zonweringsdoeken

Overkappingen

Voor aluminium overkappingen hebben we zowel vervangende onderdelen als complete zelfbouw overkappingdaken. 

Overkappingen

Hulp nodig?

Heeft u problemen met uw zonwering, bekijk dan de veelvoorkomende oplossingen. Ook kunt u contact met ons opnemen, we helpen u graag. 

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop