Elektrische zonwering

Bij Aluparts vindt en bestelt u eenvoudig alles op het gebied van elektrische zonwering: van motoren, zon-windsensoren en afstandsbedieningen, tot installatiemateriaal. We hebben een breed assortiment, met alle benodigdheden om uw zonwering elektrisch te maken, te monteren en te onderhouden, en leveren onder andere producten van Somfy, Becker, Silverline en Brel.

Lees meer

Buismotoren

Bekijk meer

Multifunctionele motorsets

Bekijk meer

Schakelaars

Bekijk meer

Handzenders en afstandsbedieningen

Bekijk meer

Zon- en windsensoren

Bekijk meer

Smart Home

Bekijk meer

Motorsteunen

Bekijk meer

Buisaanpassingen

Bekijk meer

Installatiemateriaal

Bekijk meer

Advies nodig of vragen?

Neem contact op

Uw zonwering elektrisch maken?

Wat hebt u nodig?

Benodigde onderdelen elektrische zonwering

Om uw zonwering elektrisch te maken hebt u verschillende onderdelen nodig. Doorgaans wordt een bestaande, handmatig bediende zonwering omgebouwd. Dan hebt u de bovenbuis, lagerpen en prop al. Dan hebt u nog een motorsteun, buismotor, adapterset met adapter en meenemer, stekker en besturing nodig. Een besturing is bijvoorbeeld een draaischakelaar, draadloze wandzender of afstandsbediening. Bij de buismotor kunt u eenvoudig alle accessoires selecteren die u nodig hebt, zodat u zeker weet dat de accessoires op de buismotor passen. Lees hier meer over het elektrisch maken van uw zonwering. 

Buismotoren

Zonweringen kunnen elektrisch gemaakt worden met een buismotor. Een buismotor kan bedraad zijn, radio gestuurd of met een app (dit heet IO). Afhankelijk van de kracht die nodig is om de zonwering op te draaien, heeft u een lichtere of zwaardere motor nodig. De eenheid die hiervoor gebruikt wordt is Newtonmeter (Nm). Kijk voor meer advies bij "Welke buismotor heb ik nodig?". We hebben buismotoren van de merken Silverline, Brel, Becker en Somfy in ons assortiment. Houd er rekening mee dat zonweringen als knikarmschermen, screens en uitvalschermen een ronde zonweringsbuis hebben. Rolluiken hebben een achtkantige bovenbuis. Dit heeft effect op de adaptieset die u als accessoire gebruikt. Als u al weet dat u voor Somfy IO gaat, bekijk dan onze gids welke Somfy IO buismotor heb ik nodig?

Buismotoren

Multifunctionele motorsets

Multifunctionele motorsets zijn ontwikkeld om uw eigen ontwerp mee te maken. Bijvoorbeeld voor het opheisen van een fiets of bed, het (automatisch) bedienen van een kippenhok of het op- en neerlaten van een zolderluik.

Multifunctionele motorsets

Elektrische zonwering besturing en schakelaars 

Afhankelijk van het merk en type buismotor (en uw voorkeuren), heeft u andere bedieningen en schakelaars nodig. Een draaischakelaar of sleutelschakelaar is ideaal voor bedrade standaard motoren. Een handzender of wandzender is de meest gekozen optie voor radio motoren.

Smart Home

Met Smart Home producten kunt u uw elektrische apparaten verbinden. Verbinden met elkaar, het internet en met uw smartphone. Zo kunt u vanaf uw werk de zonwering bedienen, met één druk op de knop alle zonwering in huis bedienen en nog veel meer.

Smart Home producten

Installatiematerialen

Alles om uw elektrische zonwering te installeren vindt u bij installatiematerialen. Stekkers, snoeren, kabeldozen, lasklemmen en afstelstiften bijvoorbeeld.

Installatiematerialen

Motorsteunen

Met een motorsteun bevestigt u uw buismotor aan de muur, het kozijn of de kapsteun. Afhankelijk van het merk en type motor heeft u een andere motorsteun nodig.

Motorsteunen

Buisaanpassingen

Een buisaanpassing verbindt de bovenbuis met de buismotor. Deze zijn altijd nodig om uw zonwering elektrisch te maken. Kijk naar de diameter van de buis en naar het merk, type en diameter buismotor om te bepalen welke buisaanpassing u nodig heeft.

Buisaanpassingen

Andere zonweringsonderdelen

Zoekt u onderdelen voor uw zonwering met draaistand, staal-, koord- of bandbediening, kijk dan bij zonwering handbediend. Onderdelen die u zowel nodig heeft bij handbediende als elektrische zonwering, vindt u bij zonwering vervangingsonderdelen. Ook kunt u nieuwe zonweringsdoeken op maat bij ons bestellen.

Elektrische zonwering onderdelen kopen

Wilt u onderdelen voor uw elektrische zonwering bestellen, maar komt u er niet helemaal uit? Of heeft u vragen over onze producten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop