Draaischakelaars en sleutelschakelaars

Schakelaars worden gebruikt bij de bedrade buismotoren. Afhankelijk van het merk, zijn dit de classic of standaard buismotoren (niet RTS of IO). Draaischakelaars worden het meeste gebruikt. Sleutelschakelaars werken met een sleutel, wat handig is als niet iedereen de schakelaar mag bedienen. Let er op of u een inbouw of opbouw schakelaar nodig heeft.

> Lees meer over zonwering elektrisch maken

Lees meer

Opbouw sleutelschakelaar

€ 47,57

€ 39,31 excl BTW

Draaischakelaars

In 8 varianten - Vanaf € 8,98

Inbouw sleutelschakelaar

€ 47,57

€ 39,31 excl BTW

Losse draaiknop

€ 6,49

€ 5,36 excl BTW

Becker opbouw schakelaar EasyControl EC41

In 1 varianten - Vanaf € 13,49

Bodemplaat voor opbouw draaischakelaar

In 2 varianten - Vanaf € 6,61

Wat hebt u nodig om uw zonwering of rolluik elektrisch te maken?

Draaischakelaars

De draaischakelaar is de standaard bediening voor bedrade buismotoren. Hierbij heeft u keuze uit een inbouw en een opbouw draaischakelaar. Doorgaans wordt een opbouw draaischakelaar los op de muur geplaatst met een stekker naar het stopcontact. En een inbouw draaischakelaar wordt op een inbouw wandcontactdoos geplaatst. Als u twee buismotoren met één draaischakelaar wilt bedienen, heeft u een schakelaar met 2x wisselcontact nodig. Als u meer dan twee buismotoren met één schakelaar wilt aansturen, heeft u een relaiskast nodig.

Sleutelschakelaars

Een sleutelschakelaar is een draaischakelaar die u met een sleutel bedient. Zo kunnen alleen mensen met een sleutel de zonwering omhoog of omlaag doen. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij scholen. De sleutelschakelaars zijn enkelpolig, dus geschikt om één buismotor te bedienen. Wilt u meerdere zonweringen bedienen met één sleutelschakelaar, dan heeft u een relaiskast nodig. U kunt kiezen uit een opbouw of inbouw sleutelschakelaar. De sleutelschakelaars zijn niet gelijksluitend, maar kunnen dit wel gemaakt worden. Het zijn losse cilinders die dus vervangen kunnen worden.

Heeft u hulp nodig?

Weet u niet zeker welke besturing of schakelaar het beste is in uw situatie? Neem dan contact met ons op.

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop