Zonwering vervangingsonderdelen

In deze categorie vindt u alle onderdelen die niet bij de zonweringsonderdelen voor handbedieningen horen en niet bij de elektrische bediening van zonwering. Weet u niet precies wat er mis is met uw zonwering? Kijk dan bij Veel voorkomende problemen met zonwering.

Lees meer

Knikarmscherm onderdelen

Bekijk meer

Uitvalscherm onderdelen

Bekijk meer

Rolluik onderdelen

Bekijk meer

Screen onderdelen

Bekijk meer

Markies onderdelen

Bekijk meer

Proppen en lagers

Bekijk meer

Buizen en doekpees

Bekijk meer

Onderhoud, reparatie en montage

Bekijk meer

Advies nodig of vragen?

Neem contact op

Knikarmscherm onderdelen

Voor knikarmschermen hebben we montagesteunen en muursteunen in ons assortiment. Een montagesteun kunt u gebruiken als u een knikarmscherm (terrasscherm) hebt overgenomen waar geen montagesteun bij zat, of als die kapot is gegaan. Een muursteun gebruikt u als u een terrasscherm wilt ophangen op een plek die eigenlijk niet sterk genoeg is (zwakke muur of direct onder het dak).

Knikarmscherm onderdelen

Markies onderdelen

We hebben een breed assortiment aan markies onderdelen, zoals: markieskatrollen, beugels, scharnierpoten, markieskoord, koordkikkers en meer. Zo kunt u uw markies weer opknappen als bijvoorbeeld het koord geknapt is of het katrol niet meer werkt.

Markies onderdelen

Rolluik onderdelen

Het komt regelmatig voor dat de dopjes van een rolluik eruit vallen. Het is goed om dit snel te vervangen zodat er geen regenwater op de schroeven komt, wat voor corrosie en slijtage kan zorgen. Ook allerlei andere onderdelen hebben we in het assortiment, bijvoorbeeld: afsluitdoppen, aanslagstoppen, inlooptrechters, arreteerkapjes, ophangveren, lagerproppen en bandschijven.

Rolluik onderdelen

(Rits)screenonderdelen

Grotendeels hebben screens en ritsscreens dezelfde onderdelen, waardoor dit alles in dezelfde categorie staat. Denk aan achterkappen, onderkappen, afdekdopjes, zijgeleiderproppen, bevestigingsblokjes en -plaatjes en kapsteunen.

Screen onderdelen

Uitvalscherm onderdelen

Ook voor een uitvalscherm hebben we allerlei vervangende onderdelen: voorlijst, uitvalscherm units, eindkapjes, kopstukken, topstukken, muursteunen, muurprofielen en uitvalprofielen. Sommige onderdelen van uitvalschermen zijn slijtagegevoelig na jaren van gebruik, maar ook door stormschade zijn soms vervangende onderdelen nodig.

Uitvalscherm onderdelen

Proppen en lagers

In zonneschermen worden allerlei proppen en lagers gebruikt. Doorgaans wordt precies dezelfde prop of lager weer gezocht ter vervanging, daarvoor zijn er duidelijke maatvoeringsfoto's zodat u na kunt meten of het dezelfde prop of lager is. Ook vindt u hier koord/bandschijven, lagerpennen, opvulringen en een kunststof revet.

Proppen en lagers

Buizen en doekpezen

Bij zonwering worden allerlei buizen en doekpezen gebruikt. Vaak is dit een bovenbuis waar bijvoorbeeld het doek of het rolluikpantser om opdraait en afdraait. We hebben dan ook ronde buizen (voor knikarmscherm, uitvalscherm en screens) en 8-kantige buizen (voor rolluiken) in ons assortiment. Ook staat hier het doekklemblokje tussen om te voorkomen dat een doek kan schuiven in de buis of lijst.

Buizen en doekpezen

Onderhoud, reparatie en montage

Hier vindt u alle producten die u nodig kunt hebben voor de montage, het onderhoud of voor reparaties aan uw zonwering. Denk bijvoorbeeld aan speciale reinigers, lakstiften, montagelijm, chemisch anker en Tear-Aid om gaten in zonweringsdoek te repareren.

Producten voor onderhoud, reparatie en montage

Andere vragen over uw zonwering?

Heeft u vragen over uw zonwering of komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop