Screen onderdelen

Als uw screen kapot is, is dit vaak eenvoudig te repareren door een screenonderdeel te vervangen. Weet u niet precies wat er mis is met uw screen? Kijk dan bij veel voorkomende problemen met screens en ritsscreens. Hieronder leest u meer over de verschillende onderdelen van screens en ritsscreens.

Lees meer

Kunststof zijgeleiderprop voor onderlijst trapezium

€ 3,11

€ 2,57 excl BTW

Bevestigings blokjes t.b.v. zijgeleider+lip, 10x

€ 9,58

€ 7,92 excl BTW

Kunststof zijgeleiderprop voor onderlijst groot

€ 3,36

€ 2,78 excl BTW

Kunststof afsluitdop voor zijgeleiders met lip

€ 2,27

€ 1,88 excl BTW

Kunststof prop 78mm motorzijde Brel en Silverline voor ritsscreen

€ 8,95

€ 7,40 excl BTW

Kunststof rolluik en screen afdekdopjes

In 14 varianten - Vanaf € 4,65

Set kunststof afsluitdoppen voor zijgeleiders ritsscreen

€ 6,46

€ 5,34 excl BTW

Set kunststof bevestigingsplaten voor kast 85 met as 12mm

€ 13,55

€ 11,20 excl BTW

Uitlopend product

4x bevestigingsblokjes klikgeleider

In 1 varianten - Vanaf € 7,32

Set kunststof bevestigingsplaten voor kast 95 met as 12mm

€ 13,55

€ 11,20 excl BTW

Set kunststof bevestigingsplaten voor kast 95 zonder as 12mm

€ 13,55

€ 11,20 excl BTW

Set van kunststof proppen 63mm voor ritsscreen

€ 26,33

€ 21,76 excl BTW

Kunststof prop 63mm motorzijde voor ritsscreen

€ 11,48

€ 9,49 excl BTW

Set aluminium kapsteunen voor screen 85 met as 12mm SCHUIN

In 3 varianten - Vanaf € 35,73

Set met aluminium kapsteunen voor screenkap 95 met as 12mm SCHUIN

In 3 varianten - Vanaf € 35,73

Set met aluminium kapsteunen voor screenkap 95 met as 12mm RECHT

In 2 varianten - Vanaf € 35,73

Set aluminium kapsteunen voor screenkap 75 zonder as SCHUIN

In 3 varianten - Vanaf € 35,73

Set aluminium kapsteunen voor screenkap 85 zonder as SCHUIN

In 3 varianten - Vanaf € 35,73

Set aluminium kapsteunen voor screenkap 95 zonder as SCHUIN

In 3 varianten - Vanaf € 35,73

Set aluminium kapsteunen voor screenkap 85 zonder as RECHT

In 2 varianten - Vanaf € 35,73

Set kunststof bevestigingsplaten voor kast 75 met as 12mm

€ 13,55

€ 11,20 excl BTW

Wat is het verschil tussen een screen en een ritsscreen?

Screens zijn een verticale zonwering waarbij het doek vanuit een kap via zijgeleiders omhoog of naar beneden bewogen kan worden. Onderaan bevindt zich een onderlijst die via de geleiders het doek op de plaats houdt. Ritsscreens zijn bijna hetzelfde als screens, behalve dat ook het doek vast zit in de zijgeleiders, met een soort rits. Vandaar de term ritsscreen. Achter ritsscreens kan geen wind komen en wordt het doek stevig op de plek gehouden. Ook hebben ritsscreens een inbraakvertragende werking. Een ritsscreen wordt ook wel een LockScreen of SolidScreen genoemd.

Vervangende onderdelen voor screens en ritsscreens

Screenkappen

Bovenaan zit het doek opgerold in de screenkap. De screenkap bestaat uit een achterkap en een onderkap. De achterkap zit boven en achter de buis. De onderkap zit aan de voorkant en onderkant van de buis. De kappen zijn verkrijgbaar in 1000mm, 2000mm en 3000mm. We kunnen ze ook voor u op maat zagen, geef dan de juiste maten in millimeters door voordat u het product aan uw winkelwagen toevoegd. We kunnen de screenkappen in meerdere kleuren leveren.

Zijgeleiders van screens

In de zijgeleiders van screens zitten doorgaans zijgeleiderproppen, bevestigingsblokjes of -plaatjes en afsluitdoppen. Het is belangrijk dat er bovenaan de zijgeleiders bevestigingsblokjes geplaatst worden, omdat het gewicht van de kap op de bevestigingsblokjes dient te rusten en niet op de zijgeleiders. De kap zelf wordt niet aan de muur of het kozijn bevestigd. De zijgeleiderproppen houden de onderlijst in de zijgeleiders. De afsluitdoppen voor screengeleiders worden onder aan de screengeleiders geplaatst ter verfraaiing.

Kapsteunen en bevestigingsplaten voor screens

De kappen worden aan de zijkant afgesloten met een kapsteun. Dit is ook waar de bovenbuis en buismotor aan bevestigd worden met behulp van de juiste proppen, lagers en motorsteunen. Ook kan in de kapsteun eenvoudig een buis met bevestigingsplaten geklikt worden. Bevestigingsplaten zijn dus een zeer montagevriendelijke manier om met screens te klussen. Kijk goed naar de grootte van de kast en of u wel of geen as in de kapsteunen of bevestigingsplaten nodig hebt om de juiste uit te kiezen.

Onderlijsten

Onderaan het screendoek hangt de onderlijst. Deze begeleidt het doek via de zijgeleiders. We hebben verschillende types onderlijsten, dus kijk goed naar uw huidige onderlijst welke u nodig heeft.

Proppen voor ritsscreens

Voor ritsscreens heeft u andere proppen in de buis nodig dan voor screens. In de prop heeft u namelijk ruimte nodig voor de rits om opgerold te worden. Bij een elektrische ritsscreen, heeft u doorgaans een motorprop en een lagerprop nodig. Bij een ritsscreen met handmatige bediening 2 lagerproppen. Afhankelijk van het merk buismotor heeft u een prop motorzijde nodig.

Afdekdopjes voor screens

De schroefgaten in screens worden gedicht met afdekdopjes. Dit zorgt voor een strakke afwerking en voorkomt roestvorming. Als deze screendopjes missen, verkleurd of verstaft zijn, dan kunt u eenvoudig nieuwe bestellen in de juiste kleur. De afdekdopjes verkopen we per 10 stuks.

Screen elektrisch maken

Is uw screen handbediend maar wilt u dit elektrisch maken? Kijk dan hoe u uw screen elektrisch kunt maken. Kijk ook bij de complete zonwering motorsets.

Screendoek vervangen

Als uw screendoek aan vervanging toe is, heeft u een rijke keuze aan kleuren screendoeken. Ook kunt u kiezen uit 1% of 3% doek. Dit is het percentage licht dat het doek doorlaat. 1% is dus verduisterend doek en 3% is het 'normale' screendoek. Ook kunt u een screendoekwaaier lenen om rustig uw keuze te maken.

Heeft u hulp nodig?

Weet u niet zeker welk onderdeel u nodig heeft? Bij de meeste onderdelen staan maatvoeringsfoto's zodat u de afmetingen van de onderdelen kunt zien. Zo kunt u goed inschatten of het gaat passen. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen, zodat we u verder kunnen helpen.

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop