Uitvalscherm onderdelen

Bent u op zoek naar vervangende onderdelen voor uw uitvalscherm? Bij vrijwel alle soorten zonwering kunnen op verschillende onderdelen slijtage voorkomen. Ook is het mogelijk dat bijvoorbeeld een onderdeel zoek raakt. Aluparts biedt verschillende onderdelen aan voor uitvalschermen. De slijtagegevoelige onderdelen zoals scharnieren, lagers, geleiders en uiteraard afdekdopjes in verschillende kleuren kunt u bij Aluparts gemakkelijk online bestellen.

Advies: Veel voorkomende problemen met uitvalschermen

Lees meer

Kunststof doekklemblokjes met RVS schroef 4 stuks

€ 2,37

€ 1,96 excl BTW

Kunststof scharnierpunt

€ 13,56

€ 11,21 excl BTW

Uitlopend product

Kunststof eindkapje 50 zwart

€ 3,07

€ 2,54 excl BTW

Kunststof afsluitdop buis 50 mm

€ 7,15

€ 5,91 excl BTW

Kunststof eindkapje 65 zwart

€ 5,13

€ 4,24 excl BTW

Uitvalscherm unit windvast

€ 57,05

€ 47,15 excl BTW

Kunststof eindkapje zwart

€ 5,11

€ 4,22 excl BTW

Set uitvalscherm units verzwaard, zonder uitvalprofiel met kunststof scharnier

€ 99,23

€ 82,01 excl BTW

Set met topstukken (17 graden) voor uitvalschermen

In 2 varianten - Vanaf € 44,89

Set met topstukken (hoek 30 graden) voor uitvalschermen

In 2 varianten - Vanaf € 44,89

Aluminium topstuk (set)

In 3 varianten - Vanaf € 34,51

Set hoekstukken balkonarm voor standaard uitvalprofiel

In 2 varianten - Vanaf € 21,67

Aluminium muursteun incl. stelschroef

In 3 varianten - Vanaf € 13,06

Aluminium voorlijst 95 mm RECHT

In 18 varianten - Vanaf € 35,89

Aluminium muurprofiel (blank geanodiseerd) t.b.v. uitvalscherm

In 4 varianten - Vanaf € 16,34

Aluminium uitvalprofiel standaard (blank geanodiseerd)

In 3 varianten - Vanaf € 16,53

Aluminium uitvalprofiel zwaar (blank geanodiseerd)

In 3 varianten - Vanaf € 24,08

Montage set t.b.v. uitvalscherm

€ 7,78

€ 6,43 excl BTW

Uitvalscherm onderdelen

Is een onderdeel van uw uitvalscherm kapot en wilt u dit vervangen? Maar weet u niet precies hoe het kapotte onderdeel heet? Wij helpen u op weg. In bovenstaande afbeelding staan alle onderdelen van een uitvalscherm benoemd die vervangen kunnen worden. Zoek altijd het vervangende onderdeel dat zoveel mogelijk lijkt op het oude onderdeel, zodat u zeker weet dat het past. Een uitvalscherm is een type zonwering, ook wel zonnescherm genoemd.

Muurprofiel

Het muurprofiel van een uitvalscherm is het profiel dat verticaal tegen de muur aan zit. Hierin wordt de uitvalscherm unit of scharnier geplaatst. Het uitvalscherm unit windvast heeft geen muurprofiel nodig, dit is ingebouwd.

Uitvalscherm unit of scharnier

Een uitvalscherm scharniert met een uitvalscherm unit of scharnier. Dit is tevens het punt dat het muurprofiel en het uitvalprofiel met elkaar koppelt. 

Uitvalprofiel

Het uitvalprofiel is het profiel dat verticaal staat als het scherm ingeklapt is en horizontaal ligt als het scherm is uitgeklapt. We hebben een standaard uitvalprofiel en een zwaar uitvalprofiel in ons assortiment. Kijk naar het uitvalprofiel dat u nu in uw uitvalscherm heeft om te weten welke u nodig heeft ter vervanging.

Topstuk

Het topstuk is het koppelstuk tussen het uitvalprofiel en de voorlijst. Deze bieden we in sets aan, omdat u links en rechts een ander topstuk nodig heeft. 

Eindkapje

Het eindkapje sluit de voorlijst af. Zo ziet uw uitvalscherm er netter uit. Het is afhankelijk van het merk uitvalscherm wat de vorm is van het eindkapje.

Voorlijst

De voorlijst is het profiel dat helemaal vooraan zit in een uitvalscherm. Het bepaalt doorgaans, samen met het doek, de uitstraling van een uitvalscherm. Het gebeurt nog wel eens dat een voorlijst krom is geworden, bijvoorbeeld door een auto die er tegenaan rijdt of kinderen die er aan gaan hangen. Dan kunt u de voorlijst vervangen.

Zonweringsdoek

Ook het zonweringsdoek kan aan vervanging toe zijn. Bijvoorbeeld omdat het is gescheurd of valer wordt, de kleur verliest. Bekijk al onze zonweringsdoeken op maat

Bediening (handbediend of elektrisch)

Een uitvalscherm kan handbediend zijn, bijvoorbeeld met een draaistang, bandopwinder of koordmolen. Ook kan een uitvalscherm elektrisch zijn, of u kunt het uitvalscherm elektrisch maken. Een elektrisch uitvalscherm kunt u bedienen met een draaischakelaar, handzender, wandzender, zon/wind-automaat en/of een app op uw mobiele telefoon. Bekijk al onze handbediende zonweringsonderdelen en onze elektrische zonweringsonderdelen

Niet gevonden wat u zoekt?

Heeft u een vervangend onderdeel voor uw uitvalscherm nodig en staat het er niet bij? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

© 2022 Aluparts

Realisatie door Pienter en XELshop