Raamdoeken op maat

Raamdoek op maat bestellen

Een raamdoek is een budgetvriendelijke vorm van zonwering, doordat er geen omlijsting nodig is. Ook is het eenvoudig zelf te monteren met een boormachine. Een raamdoek wordt ook wel een bloemendoek genoemd, omdat het oorspronkelijk bedacht is om de bloemen op de vensterbank tegen felle zon te beschermen. Daar zijn ook deze moderne bloemendoeken uitermate geschikt voor!

Wat is een raamdoek?

Een raamdoek is een zonweringsdoek waar ogen in geslagen zijn. Op de plekken van de ogen bevestigt u tourniquetten op uw kozijn, zodat u het doek aan de tourniquetten kunt hangen en deze vervolgens een kwartslag draait, zodat het doek vast zit. Een raamdoek is ook geschikt voor plekken waar geen ruimte is om screens of uitvalschermen te plaatsen: een kozijn is genoeg. Een raamdoek kan zowel van screendoek als van zonweringsdoek gemaakt worden. Screendoek is de meest gangbare keuze.

Onderhoudsvriendelijk en duurzame kwaliteit

Screendoeken (waar de raamdoeken van gemaakt kunnen worden) zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Ze zijn gemaakt van glasvezeldraden met een kunststof coating. Dit is gewoon schoon te maken met een sopje van mild afwasmiddel (na het schoonmaken overvloedig afspoelen met water tot al het sop van het doek is). Ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen en houden warmte tegen, waardoor ze voor verkoeling zorgen.

Kosten raamdoek op maat

U kunt zelf al de prijs inschatten door een screendoek of zonweringdoek uit te kiezen en hier de juiste maten in te voeren. Hier bovenop komt €9,50 opstartkosten (om het doek te sealen en de tourniquetten te plaatsen) en €7,65 per tourniquet. In elke hoek moet een tourniquet en verder minstens elke 50 cm / 500 mm. Zo heeft u al een indicatie wat een raamdoek op maat gaat kosten.

Rekenvoorbeeld
Dus stel u bestelt screendoek grijs-wit 3%. Het doek moet 150 cm bij 100 cm zijn. Het doek kost dan €63,72. Als elke 50 cm een tourniquet geplaatst wordt, komen we uit op 10 tourniquets à €8,11 = €81,10. Daar komen nog opstartkosten bij à €9,50. Het doek van 150 cm bij 100 cm kost dan in totaal €154,32.

Inmeetinstructie raamdoeken

Raamdoeken zijn bedoeld voor kleine ramen waar geen zonwering past. De maximum afmetingen voor een raamdoek zijn dan ook 1 meter bij 1,5 meter (1000mm x 1500mm).

Het hart van de tourniquettes zit op ca. 15 mm vanaf de zijkanten van het doek. Hier dient u met het bepalen van de doekmaat rekening mee te houden.

Dus het doek zal tenminste 15+15+10+10= 50mm groter aangehouden moeten worden dan de doorkijkmaat van het glas. De 10mm in de som is omdat de tourniquetten niet direct op de rand van uw deur of kozijn geplaatst kunnen worden.

Offerte raamdoek op maat aanvragen

We maken graag een offerte voor een raamdoek op maat voor u. Stuur ons een e-mail met:

  • Hoogte en breedte
  • Welk doek u wenst

Mocht u akkoord gaan kunnen we de offerte direct omzetten in een bestelling. Geef de lengte en breedte op die het doek moet gaan krijgen. Houd er rekening mee dat het hart van de tourniquets op circa 15 mm van de rand geplaatst worden. De tourniquets bevestigt u met schroeven op het kozijn of een ander oppervlak. Als u meer tourniquets wilt dan om de 50 cm, geef dit dan ook door. Ook kunt u meteen het doek doorgeven dat u heeft uitgekozen. Dit kan met al onze screendoeken, Swela zonweringsdoeken en Tibelly zonweringsdoeken.

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop