Raamtablet voor buiten

Een raamtablet voor buiten zorgt voor de afdekking van de onderzijde van het raamkozijn. De buiten raamtabletten worden aan de onderdorpel van het kozijn geplaatst en lopen wat schuin af zodat het water er gemakkelijk af kan lopen. Daarnaast loopt het vuil wat met het water meeloopt niet direct langs de gevel waardoor deze extra lang schoon blijft. Een andere benaming voor een raamtablet voor buiten is een waterslag. Bekijk de waterslagen van Aluparts en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Bekijk raamtabletten

Waarom een raamtablet voor buiten?

Een raamtablet voor buiten is een onmisbaar gevelonderdeel. Zonder raamtablet loopt het regenwater direct op de onderliggende gevel die dan sterk wordt aangetast . Wanneer u een raamkozijn heeft zonder een buiten raamtablet of waterslag betekent dat in de meeste gevallen dat u raamkozijn en de onderliggende gevel minder lang mee zullen gaan. De investering in een raamtablet voor buiten zal zich op lange termijn dus zeker gaan uitbetalen.

Het is dus belangrijk om een raamtablet voor buiten onder uw raam te zetten zodat u deze extra kosten kan voorkomen. De aluminium buiten raamtabletten van Aluparts hebben een standaard lengte van 6000mm en een standaard hellingshoek van 5, 10 of 15 graden. Wilt u weten welke lengte of hellingshoek u nodig heeft? Neem dan gerust contact op zodat we u kunnen helpen met het vinden van het juiste product.

Voordelen van een aluminium raamtablet voor buiten?

Wanneer het onderliggende gevel onderdeel van kunststof of aluminium wordt gemaakt spreek men van een waterslag of een raamtablet voor buiten. Zodra deze van steen gemaakt is wordt het meestal een raamdorpel genoemd. Er zijn een aantal belangrijke voordelen van een raamtablet ten opzichte van een raamdorpel. Ten eerste scheelt het vrij veel in prijs, een raamdorpel is meestal fors duurder dan een raamtablet terwijl de kwaliteit nauwelijks verschilt.

Daarnaast is het gewicht van een aluminium raamtablet voor buiten veel minder dan het gewicht van de stenen raamdorpels. Dit zorgt ervoor dat het veel makkelijk te monteren is omdat het niet zoveel kracht kost. De laatste en misschien wel het belangrijkste voordeel van een raamtablet voor buiten ten opzicht van een raamdorpel is de begeleiding van het water naar beneden. Het overtollige water loopt veel makkelijker en soepeler van het aluminium materiaal dan van steen. Dit zorgt ervoor dat u minder snel schade oploopt aan uw ondergevel of raamkozijn. Soms kiezen mensen toch voor steen in plaats van aluminium omdat het er steviger uitziet terwijl dat vaak helemaal niet zo hoeft te zijn.

Raamtablet voor buiten op RAL-kleur gepoedercoat

Het merendeel van onze klanten laat de waterslagen poedercoaten in dezelfde kleur als de kozijnen. Hierdoor verweren de raamtableten niet (zoals met brute aluminium wel gebeurt). Ze gaan langer mee en zijn een mooie aanvulling op de uitstraling van uw pand.

Compleet systeem voor raamtabletten

Met de waterslagen van Aluparts kiest u voor een compleet systeem. U kunt bij de raamtabletten voor buiten alle onderdelen meebestellen om het compleet af te werken, zoals kopschotten, hoekstukken, ankers en koppelstukken.

Bekijk waterslagen

 

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop