Aluminium plinten

Aluminium plinten kunnen uiteraard als plinten gebruikt worden voor vloeren, langs wanden en rond kolommen of zuilen in woningen, kantoren, ziekenhuizen en andere bedrijfsruimtes. Voor een moderne of industriële look zijn aluminium plinten een aanrader. Als u de aluminium plint gepoedercoat wilt hebben, dan kunt u een platstaf (ook wel strip genoemd) bestellen en deze laten poedercoaten. Wij kunnen aluminium profielen ook voor u nabewerken.

Lees meer

Aluminium plint blank geanodiseerd 3mm dik

In 7 varianten - Vanaf € 52,96

Aluminium plint blank geanodiseerd 4mm dik

In 1 varianten - Vanaf € 158,99

Aluminium plint blank geanodiseerd 8mm dik

In 7 varianten - Vanaf € 105,56

Verwerken aluminium plinten

Aluminium heeft als karakteristieke eigenschappen dat het vormvast en toch gemakkelijk te bewerken is. Zo kunt u het meestal lijmen, maar ook kunt u er met een gewone boormachine schroefgaten in maken en het met een metaalzaag op maat zagen.

Eigenschappen aluminium plinten

De aluminium plinten worden standaard in 6000mm geleverd. Wij kunnen ze gemakkelijk voor u op maat zagen, zodat u ze direct kan plaatsen. De kwaliteit van onze aluminium profielen wordt gekenmerkt door de waarde EN AW-6060 T6. De tolerantie is EN 755-1/9.

Wat is geanodiseerd aluminium?

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling zodat het aluminium mooi blijft, weerbestendig is en niet gaat roesten. Door een elektrolytische behandeling wordt aluminium geanodiseerd. Onbewerkt aluminium heet brute aluminium.

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop