Tent profielen

Het assortiment aan aluminium tent- en touwprofielen zijn ideaal voor het geleiden van onder andere doeken of touwen van bijvoorbeeld een caravan- of campervoortent. Tentprofielen en touwprofielen zijn flexibele profielen om bijvoorbeeld tentdoek of een touw mee te bevestigen. Dit wordt vaak gebruikt voor voorluifels bij campers, caravans of vouwtenten. Het voordeel is dat u het doek of touw niet vastzet, waardoor u het als peesrail of railprofiel kunt gebruiken. Andere benamingen voor dit profiel is een peesrail of railprofiel. Kijk naar de diameter van de caravanpees om te weten welk profiel u nodig hebt. Wij kunnen aluminium profielen ook voor u nabewerken.

Lees meer

Aluminium touwprofiel schuin 50 SW (zacht)

In 6 varianten - Vanaf € 25,22

Aluminium touwprofiel recht 50 SW (zacht)

In 6 varianten - Vanaf € 18,38

Aluminium tentrailprofiel 50SW (zacht)

In 6 varianten - Vanaf € 21,33

Eigenschappen tent/touw profielen

Onze aluminium tent- en touwprofielen zijn verkrijgbaar in standaard lengtes van 1250 mm, 2500 mm en 5000 mm. Deze profielen kunnen zowel in brute als in blank geanodiseerd aluminium worden uitgeleverd. Brute aluminium is onbewerkt. Blank anodiseren zorgt voor weerbestendigheid. Dit zijn zachte profielen, oftewel ze zijn erg flexibel. Hierdoor volgen ze de contouren van de caravan, luifel of tent. Het is dan ook niet een kaarsrecht profiel.

Bewerken aluminium

Het voordeel van aluminium ten opzichte van staal is dat het licht is en gemakkelijk te bewerken. Het is vormvast, maar wel in te korten met een metaalzaag. Gaten kunt u voorboren met een metaalboortje op de boormachine.

Welk tentprofiel hebt u nodig?

Om uit te zoeken welk tentprofiel u nodig hebt, zijn 2 factoren belangrijk om op te letten: de diameter van de pees of het touw en in welke hoek het doek uit het profiel moet komen. Plaatst u het profiel aan de muur of het plafond? En moet het doek horizontaal of verticaal uit het profiel komen? 

Alle tent/touwprofielen zijn verkrijgbaar in onbehandeld (brute) aluminium en blank geanodiseerd aluminium. U kunt kiezen uit een lengte van 1250 mm, 2500 mm en 5000 mm. 

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop