Muursteunen en montagesteunen voor knikarmschermen en terrasschermen

U vraagt zich misschien af, "kan mijn muur een knikarmscherm dragen?" De stelregel is dat dit kan als het terrasscherm niet direct onder de goot en het dak komt, maar er bijvoorbeeld nog een etage boven zit. Wij adviseren om een muursteun te gebruiken als de goot wel direct boven het scherm zit. Anders komt de kracht van het knikarmscherm op de bovenste stenen wat niet kan. Als de muur al slechter wordt, met afbrokkelende stenen of barsten bijvoorbeeld, dan heeft u ook extra ondersteuning nodig. Ook het scherm monteren met een chemisch anker helpt om de krachten meer te verdelen.

Lees meer

Montagesteun voor koker 3-buis 35mm (RAL 7035 grijs)

€ 34,80

€ 28,76 excl BTW

Montage set t.b.v. zwaar knikarmscherm/terrasscherm

€ 9,79

€ 8,09 excl BTW

Bevestigingsset stalen muurstrippen (4 stuks)

€ 17,25

€ 14,26 excl BTW

Set universele aluminium muursteunen met afdekkappen

In 8 varianten - Vanaf € 198,77

Set universele aluminium muursteunen

In 8 varianten - Vanaf € 149,07

Set stalen muurstrippen 565mm x 70mm x 15mm

In 5 varianten - Vanaf € 148,82

Montagesteun voor koker 3-buis 30mm (RAL 7035 grijs)

€ 48,45

€ 40,04 excl BTW

Montage set t.b.v. licht knikarmscherm/terrasscherm

€ 8,62

€ 7,12 excl BTW

Waarom een muursteun bij een terrasscherm gebruiken?

Een muursteun verdeelt het gewicht van het terrasscherm over een groter oppervlak van de muur. Hierdoor is de kans op schade kleiner. Hoe verder onderop de muur u komt, hoe meer gewicht de muur kan dragen. Een verticale muursteun plaatst u dan ook altijd naar beneden vanaf het scherm gezien. Deze oplossing wordt ook wel een verlengde muurplaat montage genoemd.

Welke lengte muursteun heeft u nodig?

Hoe langer de muursteun, hoe meer het gewicht verdeeld wordt. Doorgaans adviseren wij dus, als u een situatie heeft dat u een muursteun nodig heeft (geen etage erboven of zwakke muur), neem dan het risico niet en neem de langste steun die past aan de gevel.

Aluminium of stalen muursteun?

De verschillen tussen de aluminium en stalen muursteunen zijn klein: ze doen allebei hun werk uitstekend. Aluminium is eenvoudig zelf te bewerken, de stalen muurstrip heeft voorgeboorde gaten die dus wel overeen moeten komen met uw knikarmscherm. Als dit net niet past, is het doorgaans gemakkelijker om een extra gat in uw knikarmscherm te maken dan een extra gat door staal. De stalen muursteun zorgt voor een strakkere afwerking.

Twijfelt u of uw muur sterk genoeg is voor een knikarmscherm, stuur dan een foto van de situatie naar info@aluparts.nl zodat wij u kunnen adviseren. 

Montagesteunen voor knikarmschermen

Montagesteunen gebruikt u om een knikarmscherm op te hangen. Als u een tweedehands terrasscherm heeft overgekocht, wil het wel eens voorkomen dat er geen montagesteunen bij zitten. Ook gaan ze soms kapot. De montagesteunen zijn specifiek voor 3-buis knikarmschermen. Kijk goed naar de breedte van de koker, zodat u zeker weet dat het gaat passen.

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop