Markies onderdelen

De meest voorkomende onderdelen voor markiezen vindt u op deze pagina. Hiermee kunt u uw markies repareren of zelf een markies maken. Doorgaans kijken mensen welk onderdeel ze willen vervangen en zoeken hetzelfde onderdeel uit (of een onderdeel met dezelfde afmetingen), zodat ze zeker weten dat het past.

Lees meer

Stalen koordkikker gegalv.

€ 8,24

€ 6,81 excl BTW

Zijkatrol polyamide wiel 40 mm verzinkt

€ 13,56

€ 11,21 excl BTW

Stalen markies beugel

In 2 varianten - Vanaf € 4,85

Stalen scharnierpoot 5-delig set

€ 43,52

€ 35,97 excl BTW

Uitlopend product

Stalen scharnierpoot 4-delig set

€ 39,13

€ 32,34 excl BTW

Markieskatrol

In 2 varianten - Vanaf € 3,04

Kunststof koordkikker

In 4 varianten - Vanaf € 6,81

Kunststof koordgeleider

In 4 varianten - Vanaf € 2,17

Markieskoord 5mm lengte 50 meter

In 4 varianten - Vanaf € 33,17

Polyester spijkerband 15mm lengte 50 meter

In 4 varianten - Vanaf € 33,17

Markiesnagels +/-250 stuks

In 4 varianten - Vanaf € 33,46

Markieskatrollen

Als u een markies heeft met een markieskoord, worden er doorgaans 2 katrollen gebruikt. Via de markieskatrollen kunt u een markies optrekken en naar beneden laten zakken. De katrollen helpen het koord de bocht om: boven in de hoek en boven in het midden.

Markiesbeugels

Aan markiesbeugels kunt u de markies en de markieskap ophangen. Doorgaans wordt zowel de bekapping (het houten buitenstuk) als het frame (waar het doek aan zit) met markiesbeugels vastgezet.

Scharnierpoten

De scharnierpoten zijn een cruciaal onderdeel bij het in- en uitklappen van een markies. Tel goed of u een scharnier met 4 of met 5 poten nodig heeft om het juiste scharnier te kiezen.

Koordkikkers

Een koordkikker is het houdertje aan de muur waar het koord van de markies aan vastgezet wordt. We hebben zowel een stalen koordkikker, als een kunststof crème en zwarte koordkikker.

Koordgeleiders

De koordgeleiders zitten verticaal op de markies om het koord op z'n plek te houden. Doorgaans zijn de koordgeleiders van kunststof, wat uiteindelijk kan gaan verstaffen. Dan heeft u nieuwe koordgeleiders nodig. Wij hebben koordgeleiders in verschillende kleuren zodat het past bij uw markies.

Markieskoord

Ongeacht of een markies elektrisch is of handbediend, het markieskoord heeft u nodig. Als dit geknapt is of toe is aan vervanging, kunt u nieuw koord bestellen en het vervangen. We hebben markieskoord in verschillende kleuren, zodat het goed past bij uw markies.

Spijkerband en markiesnagels

Spijkerband gaat horizontaal over het markiesframe. Een markies bestaat uit losse banen doek, en spijkerband wordt dan gebruikt om de naden af te werken. Spijkerband wordt afgewerkt met markiesnagels. Niet elke markies gebruikt spijkerband, kunststof afwerkband wordt ook veel gebruikt. Zowel spijkerband als markiesnagels zijn in dezelfde kleuren te krijgen als de koordgeleiders en het markieskoord, zodat alles mooi bij elkaar past. Spijkerband en markiesnagels kunnen alleen bij een houten markiesframe gebruikt worden.

Buismotor voor markies

Als u uw markies elektrisch wilt maken of als de huidige buismotor van uw markies kapot is gegaan, heeft u een nieuwe buismotor nodig. Lees meer over zonwering elektrisch maken of zoek een buismotor uit.

Vragen over uw markies?

Heeft u vragen over het repareren van uw markies? Neem contact met ons op, we helpen u graag.

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop