Aluminium plaatprofielen

Aluminium plaatprofielen zijn te gebruiken in combinatie met kantprofielen. Kant- en plaatprofielen worden veel gebruikt om eenvoudig muren te maken. Bijvoorbeeld in bedrijfsruimtes en in sanitairgebouwen van campings. Wij kunnen aluminium profielen ook voor u nabewerken.

Lees meer

Plaateindprofiel 8,5mm

In 6 varianten - Vanaf € 21,32

Aluminium plaathoekprofiel 4mm

In 6 varianten - Vanaf € 17,99

Plaatverbindingsprofiel 4mm

In 6 varianten - Vanaf € 14,02

Plaatverbindingsprofiel 8,5mm

In 6 varianten - Vanaf € 19,25

Toepassingen plaatprofielen

Ze worden veel gebruikt om muren te maken, bijvoorbeeld in bedrijfsruimtes. Ook worden ze gebruikt om douche- en wc-hokjes te maken, bijvoorbeeld in het sanitairgebouw van campings of bij pretparken. Aan de zijkant gebruik je een kantprofiel of een plaateindprofiel, voor de kant dus. Hier schuif je platen in (glas, aluminium of kunststof bijvoorbeeld). Tussen verschillende platen gebruik je een plaatverbindingsprofiel en met een plaathoekprofiel ga je de hoek om. Let er op dat het plaatmateriaal maximaal evenveel millimeter is als het aantal millimeter van het profiel waar u het het in gaat schuiven.

Afwerkprofielen simpel te bewerken

Aluminium is gemakkelijk te bewerken. Met een boormachine kunt u gaten in de profielen maken, om met platkop schroeven strak afgewerkt de profielen te bevestigen. Met een simpele metaalzaag of ijzerzaag kunt u de profielen op maat zagen. Voor een superstrakke afwerking kunt u dit ook door ons laten doen door gebruik te maken van de zaagservice. De standaard lengtes van de afwerkprofielen zijn 1250mm, 2500mm en 5000mm.

Kwaliteit en tolerantie

De kwaliteit van onze aluminium profielen wordt gekenmerkt door de waarde EN AW-6060 T6. De tolerantie is EN 755-1/9.

© 2023 Aluparts

Realisatie door XELshop